Popularni dostavljač ponovno se "šulja" i najavljuje veliki come back i mix legendarnih Spačeka i Berlinga

Ajme što je.... Sviđa li vam se ovaj miks Spačeka i Berlinga? Talijanska tvrtka Caselani udružila je snage s dizajnerskim timom Citroëna i kombi Berlingo pretvorila u retro vozilo iz doba legendarnog 2CV.
 

27. 9. 2022

Talijani su očito majstori metamorfoze modernih vozila u naizgled prave berbe. Nakon što se Caselani prvi put poigrao s Citroënovim Jumperom 2017., a tri godine kasnije s Jumpijem i Spacetourerom, sada su se uhvatili u koštac s najmanjim kombijem Berlingo. Redizajnirani Citroën Berlingo ima mnoge vanjske komponente koje odaju počast legendarnom modelu 2CV Fourgonnette iz 1951. Karoserija u vintage stilu kit ima zaobljeni prednji dio s proširenom rešetkom, velikim okruglim prednjim svjetlima i valovitim pločama sa strane, straga i krova.
 

Tvrtka Caselani povjerila je preradu dizajneru Davidu Obendorferu koji se pobrinuo i za retro preobrazbu dva veća Citroënova kombija. Obendorfer je rekao da je to bio uzbudljiv izazov jer je originalno vozilo imalo potpuno drugačije proporcije, s vrlo kratkim prednjim prepustom, dugom haubom i zasebnim prtljažnikom koji se uvelike razlikovao od Berlinga.
 

Retro oblikovani Berlingo krenut će u prodaju početkom iduće godine, prvo u teretnom, potom putničkom i vjerojatno sa svim motorima, uključujući i električni.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.