Predstavljen Land Rover Defender 2020 - nova tehnologija, stari šarm

Rijetko je kad u povijesti Land Rover Defender doživio takvu vizualnu promjenu kao tek predstavljen novi model na salonu automobila u Frankfurtu. No, bez obzira na to itekako zadržao prepoznatljivost pa je izreka - Nova tehnologija, stari šarm - pogođena 100 posto.

2. 9. 2019

Ako vam je Jeep Wrangler previše sirov, Mercedes-Benz G-klase previše skup, a Ford Bronco previše američki, vrijeme je da posegnete za novim Land Rover Defenderom. Zadržao je sve vrline prethodnika, upakirao ih u novu tehnologiju i predstavio se kao jedan o praktično najsposobnijih terenaca za civilnu upotrebu.

Motore dijeli s Range Rover Evoqueom i Jaguarom E-Pace. Ljubiteljima dizelaša namijenjen je 2-litreni motor sa 240 KS, a benzinaca također 2-litreni motor, ali sa 300 KS. Vrhunac ponude bit će hibridna izvedba nabijena na 400 KS, koja će sprintati do stotke za svega 5,7 sekundi.

Proslavljene terenske sposobnosti i dalje su tu. Spremne za praktičnu primjenu. Za razliku od brojnih šminkerskih SUV-ova, Land Rover Defender ne boji se blata i kaljuže. Uz pristupni kut od 38 i izlazni od 28 stupnjeva, te mogućnost prolaska kroz vodu duboku 90 centimetara, jasno je da se ne boji silaska s asfalta.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.