Engleski nasljednik kultnoga Willy'sa ipak živi dalje, čak nikada jači - s 405 KS i 515 Nm

U čast obilježavanja 70 godina duge tradicije Land Rover je lansirao inačicu V8 najizdržljivijeg i najpoznatijega Land Rovera ikada, koji vuče korijene iz legendarnoga ratnog Jeepa Willy'sa usprkos tomu što su ga skoro otpisali

Engleski nasljednik kultnoga Willy'sa ipak živi dalje, čak nikada jači - s 405 KS i 515 Nm Land Rover
17. 1. 2018

Pripremio: Sven Stažić

Land Rover je danas najavio limitirano izdanje svima poznatoga Defendera. Defender Works V8 odaje počast rasnim i snagom nabijenim motorima uključujući Seriju III Stage 1 V8 iz 1979. i Defendere koji su bili prezentirani na 50-oj obljetnici. 

Defender Works V8 najjača je i najbrža verzija koju je Land Rover ikada napravio. Motor s obujmom 5.0 litara proizvodi 405 KS i 515 Nm okretnoga momenta (standardni Defender, usporedbe radi, 122 KS i 360 Nm), pa mu do brzine 60 km/h treba 5,6 sekundi, a najveća brzina je 106 km/h.

Tim Hanning, direktor Jaguar Land Rover Classica, izjavio je za medije kako je "odlično što mogu obznaniti puni potencijal ikonskoga Defendera čiji prepoznatljivi dizajn ostaje sinonim Land Rovera i to 70 godina nakon što je predstavljen. Ideja ponovnoga brendiranja V8 Defendera bila je nešto što smo razmatrali još 2014. godine, dok smo još gradili Defender u Solihullu. Znali smo kako postoji potražnja za snažnim i brzim Defenderom. Autentičnost Land Rovera ultimativni je šlag na kraju za klijente koje je oko vuklo prema kolektorskoj ediciji Defendera." Ograničen broj, samo 150 Defendera, koristit će pogonski sustav V8, mogućnost odabira neke od osam boja te poboljšana bi-LED svjetla. Komandna ploča "vrišti" skupocjenom kožom Windsor, baš kao i vrata, sportska sjedala Recaro... Land Roverov klasični sustav infotainmenta također je dostupan, a cijena ovoga rijetkog primjerka je 150.000 funti.

Određen broj nadogradnji bit će dostupan, uključujući nadogradnju snage dizelskih motora TDCi, visokoefikasnu suspenziju i kočni set.
Land Rover planira nastaviti liniju Defendera te koristiti njegovu tehnologiju kako bi dizajnom i stvaralačkim sposobnostima osigurao dugovječnost imena Defender.

Promo

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.