STOP DIZELIMA Porsche Cayenne TDI nije moguće registrirati u Švicarskoj

Nakon što su Nijemci pokrenuli istragu zbog opravdanih sumnji da je i Porsche Cayenne obuhvaćen skandaloznom aferom Dieselgate te da dizelske verzije ne zadovoljavaju aktualne ekološke norme Švicarci su zabranili registracije novih modela

22. 8. 2017

Zabrana se ne odnosi na primjerke koji su već registrirani i prometuju po švicarskim cestama, nego samo na nova vozila. Švicarski cestovni regulator napomenuo je kako će zabrana trajati dok se ne utvrdi stvarno stanje po pitanju emisija ispušnih plinova iz modela pokretanih motorom 3.0 TDI.

Porsche je već reagirao i objavio opoziv 22.000 primjeraka modela Cayenne, od kojih se 7000 nalazi u Njemačkoj, a ostatak širom Europe. S obzirom na to da su se već opekli s dizelašima, Porscheova uprava najavila je kako će Porsche Cayenne iz treće generacije koristiti isključivo turbobenzince i hibridni pogonski sklop.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.