Zbog posljedica afere Dieselgate Porsche od Audija traži 200 milijuna eura odštete

Prema pisanju njemačkoga Bilda, Porsche traži odštetu zbog neispravnih motora - 22 tisuće modela Cayenne opremljeno je kontroverznim 3-litrenim motorom V6 TDI. Nakon što je otkrivena afera Dieselgate Porsche je sve te aute morao pozvati u servis i snosioti sve troškove, za koje su stručnjaci utvrdili da iznose oko 200 milijuna eura

Zbog posljedica afere Dieselgate Porsche od Audija traži 200 milijuna eura odštete Porsche
10. 10. 2017

Iz Njemačke dolazi vijest kako se očekuje Porscheova tužba protiv Audija, iako su oba proizvođača dio Grupe Volkswagen. Prema najnovijim informacijama, došlo je do eskalacije napetosti između tih poduzeća. Porsche zahtijeva naknadu za 200 milijuna eura štete koja je nastala ugradnjom Audijevih motora u njegova vozila.

Naime, 22 tisuće modela Cayenne opremljeno je kontroverznim 3-litrenim motorom V6 TDI. Nakon što je otkrivena afera Dieselgate Porsche je morao pozvati u servis svih 22 tisuće primjeraka navedenoga modela i pa je on snosio sve troškove servisa, za koje su stručnjaci utvrdili da iznose oko 200 milijuna eura.

Postupno napuštanje dizelskih motora

Zbog skandala Dieselgate Porsche je odlučio odgoditi predstavljanje nove generacije svojih SUV-ova s dizelskim motorom. Cayenne s revidiranim dizelskim motorom trebao bi se pojaviti na cesti iduće godine, No, vjerojatno će biti dostupan samo kupcima u Europi, koji su tradicionalno naklonjeni dizelskim motorima, zbog znatno niže cijene goriva.

Odluka da se Porsche Cayenne s dizelskim motorom u budućnosti ponudi samo europskim kupcima samo je još jedan dokaz da će do 2020. godine potpuno odustati od instalacije dizelskih motora u svoje automobile. Umjesto toga, najviše pozornosti posvetit će razvoju električnih motora i plug-in hibrida, poput najnovije generacije Panamere s oznakom E-Hybrid.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.