Peugeot planira u SAD – uz veliku pomoć električnih vozila

Nakon dva desetljeća izbivanja Peugeout se kani vratiti američkome tržištu automobila. Kičma ofenzive bit će električna vozila na kojima su radili Opelovi inženjeri.

PSA Grupa, naslijedio od General Motorsa.

Peugeot planira u SAD – uz veliku pomoć električnih vozila Peugeot
19. 1. 2018

Prema riječima prvoga čovjeka Peugeota Carlosa Tavaresa, svi planovi će "krenuti" na kongresu Automotive News World, koji je organiziran u sklopu Detroit Motor Show-a. Na čelu Peugeotova napada bit će električna vozila oplemenjena iskustvom i znanjem Opelovih inženjera koji su radili i na Chevroletu Voltu i Opelu Amperi. Tavares je također izjavio kako će sva njihova vozila biti električna do 2025. godine. Do 2030. godine 80 % vozila imat će mogućnost automatizirane vožnje, a njih 10 % moći će voziti samostalno.
Tavares pojašnjava kako će ulazak na američko tržište imati tri faze. U prvoj fazi omogućit će javnosti vožnju preko Free2Move platforme koristeći druge automobile. Planiraju u drugoj fazi zamijeniti automobile drugih bendova za Peugeot, a treća i finalna faza bit će produkcija njihovih vozila u SAD-u.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.