VIDEO + 30 FOTO: Hrvat i Nizozemac predstavili BMW-ov cestovni bolid budućnosti BMW Vision M Next. Prvi pa muški nastup Domagoja Đukeca kao šefa BMW dizajna

BMW Vision M Next predstavili su danas poslijepodne u Munchenu Nizozemac i Hrvat, Adrian van Hooydonk, vicepredsjednik BMW-a te naš Međimurac Domagoj Đukec, šef dizajna BMW-a.

Pred koji mjesec kompanija iz Munchena promovirala ga je iz šefa dizajna M i I odjela BMW-a u prvog čovjeka ove bavarske komapnije zaduženog za BMW-ov dizajn. Na kraju spota za novo futurističko, autonomno i električno vozilo kazao je: - Pravi sadržaj u pravom trenutku! Mi bismo dodali i pravi čovjek na pravom mjestu.

VIDEO + 30 FOTO: Hrvat i Nizozemac predstavili BMW-ov cestovni bolid budućnosti BMW Vision M Next. Prvi pa muški nastup Domagoja Đukeca kao šefa BMW dizajna BMW press
25. 6. 2019

U video uratku koji traje nešto malo više od tri minute gotovo polovina vremena ustupljena je našem Domagoju Đukecu koji ima impresivnu karijeri i kojem su se ostvarili dječački snovi. Nakon kratkog periodu u Volkswageni, te potom sedam godina u Citroenu, sada je već šest godina u BMW-u i napreduje strelovito. Glamurozno je bilo i u Munchenu gdje se putem video zida odvijala virtualna svjetska premjera novog BMW-ovog vozila u kojoj su se mogli saznati svi detalji vezani uz inteligentan sportskim a autonomni i električni cestovni bolid, koji uz sve finese drži vizualnu tradiciju i donoci takozvana vrata galeba.

Slike unutrašnjosti i eksterijara su poznate i one najbolje pokazuju kako će izgledati zadovoljstvo u vožnji. Sve u obliku privlačnog elektrificiranog sportskog automobila. BMW Vision M NEXT koristi inteligentnu tehnologiju kako bi se usredotočio na vozača i pokazuje potencijal koncepta „BOOST“ iskustva u stvaranju vrhunskog aktivnog doživljaja vožnje.

Stvaranje emocija za budućnost: Pogledajte iza kulisa kako su Hans Zimmer i BMW Sound Designer Renzo Vitale surađivali na zvuku za BMW Vision M NEXT u Zimmerovom studiju.

BMW Vision M NEXT pokazuje kako će izgledati budućnost marke BMW M - u obliku privlačnog elektrificiranog sportskog automobila.
 Usredotočenost na vozača: Inteligentna tehnologija u BMW-ovoj Viziji M NEXT - na temelju D + ACES (dizajn + autonomna vožnja, povezivanje, elektrifikacija i usluge) gradi blokove za budućnost - pretvara osobu za volanom u vrhunskog vozača.
• BMW Vision M NEXT demonstrira potencijal BMW-ovog koncepta „BOOST“ iskustva u stvaranju vrhunskog aktivnog iskustva vožnje. Predstavlja konceptualni pandan BMW Vision iNEXT-u, koji prikazuje BMW-ov koncept "EASE" i obuhvaća sva iskustva dostupna kada vozilo preuzme zadatak vožnje.
 Ekskluzivna svjetska premijera na #NEXTGen - nova samostalna informativno-zabavna platforma za osobnu mobilnost "od strane BMW Grupe", uključujući i redovne događaje.
• BMW-ova DNA sportskog automobila: Elementi dizajna poput niske, klinaste siluete, gullwing vrata i prepoznatljivog koncepta boje su usmjereni na budućnost BMW Turbo i BMW i8.
 Power PHEV pogonski koncept - s električnim motorom na prednjoj i stražnjoj osovini - omogućuje potpuno električni pogon na stražnje kotače i potpuno električni pogon na sva četiri kotača (kako bi se automobil zalepio za cestu). Osim toga, snažni četverocilindrični benzinski motor može poslati snagu izravno na stražnje kotače. Maksimalna snaga od 600 KS osigurava ubrzanje od 0 do 100 km / h za tri sekunde. Buduća gradska vožnja zahvaljujući električnom dometu od 100 km (62 milje).

BOOST + način rada pruža dodatnu snagu pritiskom na gumb. Automobil upozorava vozača na idealan trenutak za BOOST +.
 Blokada boja: prednji i stražnji dijelovi su završni u mat-neonskom uzbudljivom narančastom bojom, što daje živopisan kontrast u odnosu na inače svilenkasto mat srebrnu metalik boju.
 Prednji dio predstavlja pouzdanu i modernu interpretaciju dvije klasične BMW ikone: rešetku bubrega i četverokutni prednji kraj. Prvobitna primjena inovativne tehnologije laserskog žičanog svjetla pruža upečatljiv dizajn svjetla. Veliki usisnici zraka i prednji spojler od recikliranog ugljika donose estetiku automobilskih utrka.
 Sa svojom horizontalnom segmentacijom u dva tona, stražnji kraj naglašava širinu automobila. Stražnja svjetla s tehnologijom Laser Wire uokviruju stražnji kraj. Par BMW krugova - s modernim, dvodimenzionalnim twist - referenca BMW Turbo i BMW M1 i čini se da plutaju unutar stražnjih svjetala.
 Fluidno oblikovanje unutrašnjosti spaja vozača i automobil u jedan. Integrirane školjke sjedala - u pjenastom materijalu sa svojstvima memorije oblika - pružaju izvrsnu udobnost i optimalnu potporu.
 BOOST Pod je sučelje između upravljačkog programa i vozila. On objedinjuje sve opcije upravljanja i informacije na tri vizualna stupnja neposredno ispred vozača. Prvu ravninu čini horizontalno postavljen upravljač s dva mala zaslona. Drugi avion je zaslon sa zakrivljenim staklom, koji se prvi put pojavljuje i proteže se oko upravljača. Povećani prikaz stvarnosti na cijeloj površini u vjetrobranu čini treću ravninu.

Logička logika predstavlja sljedeću fazu u napretku BMW-ovog vozačevog fokusa. Prikazane informacije prilagođavaju se brzini automobila. Što je veća brzina, to su informacije usredotočenije i više se kreću u vidno polje vozača.
 Inovativna mješavina materijala: tkana sintetička vlakna u ponoćno plavoj boji s osebujnim izgledom i izgledom sličnom koži, titan s toplim, svjetlucavim tonom i oslikanim površinama stvaraju moderan i luksuzan ambijent. Pametno korištenje kontrastnih kontrasta injektira dodatan sportski duh.
 Visionary Valet Parking Service: vratar je na raspolaganju kada vozač stigne na svoje odredište da se vozilo, parkirati ga i vratiti ga u željeno vrijeme. Sve je učinjeno jednostavno i besprijekorno pomoću aplikacije MyBMW.

Slike unutrašnjosti i eksterijara su poznate i one najbolje pokazuju kako će izgledati zadovoljstvo u vožnji. Sve u obliku privlačnog elektrificiranog sportskog automobila. BMW Vision M NEXT koristi inteligentnu tehnologiju kako bi se usredotočio na vozača i pokazuje potencijal koncepta „BOOST“ iskustva u stvaranju vrhunskog aktivnog doživljaja vožnje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.