Nissan testira prototip tehnologije za potpuno autonomnu vožnju na ulicama Tokija

Na prometnicama Tokija Nissan je predstavio prototip svoje najnaprednije tehnologije za autonomnu vožnju, koja će se u automobile početi ugrađivati od 2020. godine!

Nissan testira prototip tehnologije za potpuno autonomnu vožnju  na ulicama Tokija Nissan
26. 10. 2017

Nissan Motor Corp. testirao je novu generaciju tehnologije ProPILOT na prilagođenoj inačici sportske limuzine INFINITI Q50. Zahvaljujući toj tehnologiji vozilu se omogućuava autonoman rad na gradskim cestama i autocestama od trenutka kad vozač u navigacijskom sustavu odabere odredište do dolaska na odredište.

Umjetna inteligencija prototipa koristi se informacijama koje dobiva od 12 sonara, 12 kamera, devet radara s milimetarskim valovima, šest laserskih skenera i karte s velikom razlučivošću kako bi analizirala složene situacije u stvarnom vremenu i upravljala automobilom u zahtjevnim uvjetima gradske vožnje, kao što su ulasci u složena križanja, parkiranje, uključivanje u promet itd.

"Inovativnost je u srcu svega što radimo u Nissanu", rekao je Takao Asami, Nissanov potpredsjednik zadužen za istraživanje i napredni inženjering. "Naš prototip ProPILOT iz nove generacije predstavit će tehnologiju kojaće za korištenje u stvarnom svijetu biti dostupna od 2020. Današnja demonstracija je još jedan primjer našeg uspješnog rada u stvaranju autonomne budućnosti vožnje za sve".

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.