Nikad veći, nikad bolji, nikad opremljeniji - 4. generacija modela Hyundai Santa Fe!

Korejci su objavili prve prave fotografije respektabilnoga SUV-a, snimane u Kaliforniji, a osim vanjštine otkrile su i unutrašnjost - raskošnu, kvalitetnu, američki moćnu... Turbobenzinac s obujmom 2,4 litre nudi od 185, preko 240 pa sve do 290 konjskih snaga

Nikad veći, nikad bolji, nikad opremljeniji - 4. generacija modela Hyundai Santa Fe! Press
6. 2. 2018

Napisao: Sven Stažić

Nagrađivani Hyundai Santa Fe ne staje s razvojem. Nakon uspješnih intervencija na starome modelu iz prošle godine napokon je došao i posve novi najveći i najmoćniji korejski SUV. Monovolumen koji bez imalo srama parira najljućim američkim i europskim konkurentima. Doslovno svime, pa i cijenom. Bit će veliko iznenađenje ako će se kojim slučajem moći kupiti u nas po cijeni manjoj od 45.000 eura.
U 2017. Korejci su ga pokušali održati na životu osvježenim redizajnom, novim LED svjetlima, unaprijeđenim infotainmentom, novim sigurnosnim sustavima te različitim modovima vožnje. Santa Fe koji upravo dolazi i koji će premijeru imati u Ženevi, nudi i puno više.
Osim novim elegantnim dizajnom i interijerom, novi Santa Fe ističe se brojnim novostima kao što su novi retrovizori s indikacijom za mogućnost skretanja, paljenje na principu push - start tipke, a tu je i daljinsko paljenje uz pomoć aplikacije Blue Link. Osim toga, nešto što će sigurno dobro doći u zimskim mjesecima su sva sjedala grijana, a kako bi doživljaj interijera bio potpun zaslužne su premium drvene obloge, ekran s dijagoalom 7 inča, koji uključuje Android Auto, Apple CarPlay i SiriusXM te dualni sustav kontrole temperature s ionizerom Clean Air.
Santa Fe pogonjen je 4-cilindričnim motorom s obujmom 2,4 litre i direktnim injektiranjem te sa 185 "konja". Dostupna je i još moćnija varijanta s 240 KS. Ako vam ni to nije dosta budite bez brige, postoji i opcija s 290 konja!
Kako bi se poboljšala vidljivost pri očigledno velikim brzinama, u varijanti Premium implementirani su svjetla HID Xenon i panoramski krov, a za audiofile kojih je sve više tu je i audiosustav Infinity Logic7 sa 12 zvučnika, koji sadržava i QuantumLogic Surround te Clari-Fi Music Restoration Technology. Nova olakotna okolnost je i samootvarajući prtljažnik koji nakon nekoliko sekundi stajanja registrira ključ u vašemu džepu te sam započinje proces otvaranja kako bi vam maksimalno pomogao u kupovini ili drugim stvarima. U Hyundaiju su zaista mislili na sve.  
Novi detalji će curiti sve do Ženeve, koja počinje 6. ožujka. Korejski proizvođač odlučio je igrati na kartu atraktivnosti. To je zapravo i logično, jer napredak koji je pokazao prvotno Tucson, a kasnije i Kona, daje mu za pravo da nastavi u hrabrome ritmu.
Danas se Hyundai kupuje i zbog izgleda, što se do prije nekoliko godina nije često događalo. U svakome slučaju, novi Hyundai Santa Fe bit će ozbiljan igrač u segmentu velikih SUV-ova. Uz već dokazane "vrline" glavni aduti bit će napredna tehnologija i već spomenuti dizajn. Funkcionalnost i pouzdanost ionako nikada nisu bili upitni, a prostranost izvedbe sa sedam sjedala privući će obitelji s malom djecom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.