Audi Q8 najpretraživaniji na Instagramu, a slijede Rang Rover Sport i Land Rover Defender. Toyota Land Cruiser 5.

Najpopularniji automobil na Instagramu 2021. iznenadio je sve, a bez obzira na peto mjesto "razočarala" je Toyota Land Cruiser. Confused.com je proveo studiju analizirajući hashtagove 200 najpopularnijih automobila na svijetu i usporedio ih s globalnom prodajom. Zanimalo ih je koji "konjići" generiraju najviše objava po prodaji i koji su zapravo su najistaknutiji Instagram automobili.

Audi Q8 najpretraživaniji na Instagramu, a slijede Rang Rover Sport i Land Rover Defender. Toyota Land Cruiser 5. StockSnap / Pixabay
14. 1. 2022

Automobili su zahvalni na Instagramu. Ili kao statusni simbol, ili kao estetski element na koji se možete osloniti za svoj sljedeći zavidan post. Mnogi automobili imaju i preko milijun Instagram pregleda godišnje, no zanimljivo je bilo saznati koji su automobili zapravo najpopularniji na Instagramu. Prema metodologiji studije Confused.com, ovo nisu najprodavaniji - primjerice: Toyota Corolla ima nešto više od 800.000 objava s ključem #toyotacorolla, a samo u 2021. prodano je više od 50 milijuna automobila diljem svijeta. Objave i prodaja - tj. koji su automobili generirali najviše Instagram "buke" u smislu količine prodanih modela - zabilježili su sljedeći modeli:

#5 Toyota Land Cruiser

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toyota Slovenija (@toyota_si)

Toyota Corolla je možda iznimno popularna na cesti, ali ne toliko na Instagramu. No, Toyota Land Cruiser SUV zauzeo je zavidno peto mjesto. Prošlog ljeta lansirana je potpuno nova serija J300, prije svega tamo gdje se takvi divovi najviše obožavaju - u Emiratima i Kuvajtu (ima dojmljivih snimaka Cruisera koji se vozi po pješčanim dinama), mjesec dana kasnije u Japanu, a potom i u pada u Australiji. Odmah se počeo penjati na Instagramu, iako se uopće neće plasirati na tržište u Sjedinjenim Državama jer je prodaja prethodne serije J200 bila preslaba.

#4 Dodge Challenger

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dodge (@dodgeofficial)

Dodge Challenger najpopularniji je automobil američke proizvodnje na Instagramu. Prvi put je lansiran 1969. godine kao odgovor na Ford Mustang. Predstavio se kao vatreni, udarni, odvažni čelični mišićavi čovjek, a Amerika se istog trena zaljubila u njega. Naknadne iteracije nastavile su pojavu cestovne snage koju ne bi branio ni pobješnjeli Max, pa je uvijek jako dobar suputnik na Instagram fotografijama.

#3 Range Rover Sport

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Land Rover Slovenija (@landrover_slovenija)

Čak dvije pozicije na vrhu ljestvice prošle je godine zauzeo mogul britanske tvrtke Land Rover. Range Rover Sport je nedvojbeno jedan od najljepših SUV-ova trenutno na tržištu. Srednje je veličine pa ga možete parkirati čak i u skučenijim kutovima za fotografije na Instagramu. Range Rover Sport proizvodi se od 2005. godine, sada u svojoj drugoj generaciji. Na Instagramu najčešće vidimo verziju Range Rover Sport SVR s 5,0-litrenim V8 motorom, obično s prekrasnim krajolikom u pozadini.

#2 Land Rover Defender

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Land Rover Slovenija (@landrover_slovenija)

Već je povučen iz ponude, no tada se popularni Land Rover Defender nedavno vratio na cestu u dosad najizglađenijoj verziji. Pritom je nekako zadržao sve svoje impresivne mogućnosti pravog terenca. Povratak Defendera podigao je veliku prašinu i na internetu, pa je to vjerojatno razlog zašto je i on dominirao Instagramom. No, rezultatu je svakako pridonijela činjenica da je preuređeni SUV prikazan u najnovijem filmu o Jamesu Bondu "No Time to Die".

#1 Audi Q8

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audi Slovenija (@audi.slovenija)

Audi Q8 dobio je najbolju ocjenu u studiji po omjeru prodaje i spominjanja na Instagramu. Rezultat, koji je također iznenadio znalce, tek je malo usmjerio pozornost na ovaj prekrasni SUV, koji je prvi put predstavljen 2018. godine, a svojim dolaskom predstavio je i osvježeni dizajnerski potpis Audija koji je predstavio Marc Lichte, novi dizajnerski mag marke Audi.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.