Električni EVO iz Mitsubishijeve radionice

Mitsubishi je na Tokio Motor Showu premijerno predstavio električni EVO. No ne govorimo o bilokakvome modernom autu već o e-EVOLUTION CONCEPTU u kojemu su spojeni električni pogon na sva četiri kotača i umjetna inteligencija

Električni EVO iz Mitsubishijeve radionice Mitsubishi Electric
8. 11. 2017

U "mozgu" automobila smješten je sustav za umjetnu inteligenciju, koji pomaže vozaču u njegovim vozačkim sposobnostima. Konstantno senzorima motri promjenjive uvjete vožnje i ponašanje vozača te uvelike pomaže u reduciranju stresa tijekom vožnje. U sustav je implementiran i trening za vozača, program koji izrađuje profil vozačevih sposobnosti, a onda razvija program treninga kako bi poboljšao reakciju vozača.

Kombinirajući tri snažna električna motora, okretni moment i litijsko-ionske baterije s velikim kapacitetom Mitsubishi je uspio osigurati poprilično eksplozivnu akceleraciju koja ističe električne automobile u usporedbi s onima koji imaju unutarnje izgaranje. Ovaj pogon na sva četiri kotača sastoji se od jednoga motora pozicioniranoga naprijed, a druga dva motora su straga i njima upravlja sustav vektoriranja Active Yaw Control te distribuira energiju u kotače, ovisno o potrebama i komandama vozača, bio auto na autocesti, u gradu ili na lokalnoj cesti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.