Mercedes-Benz G-klase dosegao nakladu 300.000 primjeraka

U 38 godina proizvodnje prodano je respektabilnih 300.000 primjeraka "posljednjeg pravog terenca"

26. 7. 2017

S punih 38 godina neprekidne proizvodnje može se pohvaliti Mercedes-Benz G-klase, koji je nedavno proslavio važan jubilej. Posljednji pravi terenac iz Mercedes-Benza, tepaju mu fanovi i mora im se priznati da su u velikoj mjeri u pravu. Za razliku od suvremenih šminkerskih crossovera i SUV-ova Mercedes-Benz G-klase oduvijek je bio pravi terenac koji se ne boji makadama, blata ni kaljuže. Zato su ga svi i voljeli. Luksuz i kvaliteta u kombinaciji s robusnošću i masivnošću svidjeli su se svima.

Čak 300.000 primjeraka proizvedeno je u tvornici Magna Steyr u Austriji, a jubilarni primjerak je proizveden u paprenoj izvedbi G500. U 38 godina proizvodnje bilo je tu svakakvih eksibicija u limitiranim izvedbama, koje su najčešće graničile sa zdravim razumom. Sjetimo se samo modela u prijašnjih nekoliko godina poput Mercedes-AMG G63 6×6 ili Mercedes-Benza G500 4×4².

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.