Predstavljen Mercedes-Benz X-klase

Tehnološkim naslijeđem Nissan Navare te istom platformom koju će koristiti Renault Alaskan Mercedes-Benz X-klase ima vrlo dobre preduvjete za tržišni uspjeh. Uostalom, on je jedini pravi premium pikap

18. 7. 2017

Dizajn je koktel GLS-a i klasičnog robusnog pickup pa X-klasa dobro kombinira masivnost i robusnost sa sportskom elegancijom cestovnoga SUV-a. Po pitanju premium kvalitete, luksuza i izvedbe Mercedes-Benz već je desetljećima u samome vrhu, a po pitanju terenskih mogućnosti ionako ima prilično bogato iskustvo zahvaljujući G-klasi. Sada je sve to naslijeđe upotpunjeno tehnologijom Nissana, koji je maher i u proizvodnji terenaca i u proizvodnji pikapa.

Dužinom 534, širinom 192 i međuosovinskim razmakom 315 cm već gabaritima Mercedes-Benz X-klase jasno daje na znanje da je kralj prostranosti. Dobar dojam upotpunjava nosivost 1050 kg.

Prodaja počinje dizelašima X220d i X250d sa 163 i 190 KS, koji će dolaziti sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a doplatom će se moći kupiti model s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Snažniji X350d stiže sredinom 2018. godine, a imat će 258 KS i 550 Nm. Prodaja u Njemačkoj uslijedit će početkom studenog, a 43.000 eura stajat će bazna izvedba.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.