Mercedes-AMG potvrdio kako njihovi budući modeli neće imati stražnji pogon, niti motor V12

Fanovi neće kriti razočaranje, ali uprava Daimlera je potvrdila kako budući Mercedes-AMG modeli neće imati niti stražnji pogon niti motor V12

1. 5. 2019

Daimler je objavio kako Mercedes-AMG ubuduće uopće neće nuditi modele sa stražnjim pogonom. Očito je da se kupci osjećaju ugodnije i sigurnije s pogonom na sve kotače, pa će to i dobiti. Uostalom, što se tiče sprinta do stotke tu je pogon na sve kotače znatno superiorniji od pogona samo na stražnje kotače.

Dok će tu vijest fanovi još uspjeti nekako progutati, druga će ih baciti u očaj. Naime, zbog sve strožih ekoloških normi Mercedes-AMG nakon aktualne S-klase iz ponude povlači motor V12. Već za manje od pet godina istu sudbinu mogao bi doživjeti i motor V8 pa će malo pomalo svi modeli prijeći na motor V6.

Što se tiče elektrifikacije, niti to neće zaobići Mercedes-AMG pa će već od 2021. godine svi modeli u ponudi AMG-a biti svojevrsni hibridi.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.