Novi Lamborghini Aventador bit će hibrid

Prvi hibridni model u povijesti talijanskog proizvođača imat će premijeru na rujanskom salonu automobila u Frankfurtu, a trebao i razvijati okruglo 1000 konjskih snaga

30. 7. 2019

Talijani su prvotno najavili kako će novi Lamborghini Aventador, odnosno njegov nasljednik, stići u ožujku 2020. na salonu automobila u Ženevi, ali premijera će se održati već ove jeseni.

Prvi hibridni model u povijesti talijanskog proizvođača imat će premijeru na rujanskom salonu automobila u Frankfurtu. Osim podatka da je riječ i hibridnom pogonskom sklopu s okruglo 1000 KS, zasad nema konkretnijih informacija. No, za očekivati jest da se radi o kombinaciji dobro poznatog atmosferskog benzinca 6.5 V12 sa 800 KS i dva elektromotora.

Time novi Lamborghini Aventador, odnosno nasljednik zasad nepoznatog imena, kreće stopama koje su prije nekoliko godina utabali Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder i McLaren P1.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.