VIDEO Ne gori samo Rimčev Concept S, usred vožnje zapalio se u ruskom Permu BMW M5

Što je bio pravi razlog samozapaljenju sportske jurilice BMW M5 usred ruskog grada Perma? Nakon divljanja ulicama BMW M5 počeo je goriti, a ekskluzivne snimke napravio je slučajni sudionik u prometu, motorist koji je vozio iza plamtećeg BMW-a

VIDEO Ne gori samo Rimčev Concept S, usred vožnje zapalio se u ruskom Permu BMW M5 Айрат Газаиров @ YouTube
20. 6. 2017

BMW M5 stajao je na semaforu na kojem je bilo upaljno crveno svjetlo. Vozač je turirao bijesnu pilu ne bi li ulovio bolju poziciju za start, ili još bolje, izazvao pažnju prisutnih. Digao je okretaje na dobrih 7000 u minuti, a onda je buknula vatra. U panici vozač je stisnuo papučicu gasa ne misleći kako će time samo dodatno rasplamsati vatru. Ubrzo je shavatio kako je najpametnije zaustaviti vozilo i izaći kako i njega ne bi zahvatili vatreni plamenovi.

Takva bi priča možda "pila vodu" da se kojim slučajem nije pojavio motorist s kojim se je vozač BMW-a M5 nadmetao ludujući prethodno po prometnicama Perma, od semafora do semafora. Nakon kratke utrke zaustavili su se, a vozač motocikla u panici je pokušavao objasniti vozaču BMW-a da je postao jureća buktinja. Motociklist je bio trezven i dohvatio se omalena protupožarnog aparata kojim je potom uspio ugasiti pretjerano užareni BMW.

Zanimljiva je bila reakcija vozača BMW-a: umjesto da je zaustavio plamteći auto još dok se vatra razvijala, on ju je rasplamsao stisnuvši papučicu gasa. Genij je mislio kako će vjetar ugasiti vatru no, naravno, dogodilo se sasvim suprotno. Tvrde da je uzrok zapaljanja bila pretjerana temperatura izazvana jurnjavom, u kombinaciji s iscurjelim uljem.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.