Hoće li ovaj automobil odvesti Lanciu do nekadašnje slave? Sada je sasvim jasno kako će novi Ypsilon izgledati

Lancia Ypsilon znači, na neki način, novo rođenje marke Lancia. Nakon što je 'stari' Ypsilon bio jedini model koji je zadržao brend na uređajima posljednje desetljeće, sada će dobiti prijeko potrebnog nasljednika.
 

Hoće li ovaj automobil odvesti Lanciu do nekadašnje slave? Sada je sasvim jasno kako će novi Ypsilon izgledati Lancia
8. 2. 2024

Napisao: Gregor Žvab

Lancia inače vrlo tiho na svojim stranicama objavio fotografije i opise automobila koji su prethodno dva puta "procurili" u medije. Prvo, kada je prototip novog Ypsilona izvučen iz dubokog kanala, a drugo, kada su ga fotografi uhvatili tijekom snimanja promotivnog videa.

U Lancii su sada jasno shvatili da je vrijeme da i sami naprave korak. Pokazali su jasnu sliku prednjeg dijela i dijelova unutrašnjosti, koji nikako ne mogu sakriti Stellantisovo porijeklo.

Okruglim LED svjetlima na stražnjoj strani i sami su odali počast modelu Stratos koji se smatra pravom reli ikonom, osim što su u sredini okruglih svjetala postavljena slova Ypsilon. Sprijeda su prednja svjetla pomaknuta na krajnji rub automobila, a snažno se ističe natpis Lancia, smješten na kraju prednjeg poklopca.S obzirom na podrijetlo, baza je gotovo sigurno zabrinjavajuća, što znači da utrobu dijeli s električnom Opel Corsom i Peugeotom 208. U Lancii kažu da će s jednim punjenjem (prema WLTP-u) moći prijeći 403 kilometra. Pogonski sklop također bi trebao biti od poznatih 154 konjske snage s baterijom od 54 kWh.

U budućnosti bi Lancia Ypsilon trebala dobiti i benzinski motor, no što više o njemu i cijeni još nije poznato. Poznato je samo da će prva serija električnih Ypsilona biti ograničena na 1.906 primjeraka, što simbolizira godinu nastanka marke.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.