NAJJEFTINJI GOLF kod nas sutra stiže na ceste!

Legendarni "Rabbit" se vraća! Ovo su pojedinosti i cijene.

Nov znak, nov napis in nova vloga Golfa v prihodnosti. Saša Kapetanovič
3. 4. 2023

Napisao: Gregor Žvab

Snimio: Saša Kapetanović

Oznaka "Zec" oduvijek je označavala najpovoljniji Golf kod Volkswagena. U sadašnjoj generaciji još nismo dobili ovu oznaku, ali sa sutrašnjim danom i to će se promijeniti. I ne, nije prvi travanj. Stvar je i dalje ozbiljna, pogotovo u svjetlu stalnog poskupljenja na svim područjima. U slovenskom uvozniku Volkswagen vozila odlučili su nakratko oživjeti legendarno ime i kupcima ponuditi bogato opremljen, ali još uvijek pristupačan Golf.

Popis osnovne opreme prilično je dugačak, a uključuje tempomat s automatskim nadzorom razmaka (ACC), limitator brzine i Front Assist sustav kontrole prometa s naglim kočenjem u gradu i detekcijom pješaka, automatsku klimu, pomoć pri održavanju voznog traka na Lane Assist, LED prednja svjetla itd. Sadašnji Rabbit dostupan je samo s jednim motorom. Riječ je o jednolitrenom trocilindrašu snage 81 kW (110 KS), koji je spojen na ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Jasno je da osnovni model uključuje i osnovni motor. Trenutno najjeftiniji Golf koštat će vas 23.990 eura. To je oko pet tisuća kuna manje od idućeg Golfa na cjeniku, ali istovremeno isto toliko više od prethodnog Rabbita koji je posljednji put kupcima ponuđen prije otprilike četiri godine. Pritom se s pravom postavlja pitanje je li trenutno najjeftiniji Golf zapravo dovoljno jeftin za oznaku "Zec"?
 

Preberite š

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.