I Porsche pod istragom zbog lažiranja emisija ispušnih plinova

Tektonski poremećaji uslijed skandalozne afere Dieselgate ne jenjavaju. Njemački istražitelji potvrdili su kako pomno pregledavaju tehničku dokumentaciju Porschea zbog sumnje u lažiranje emisije ispušnih plinova

17. 6. 2017

Porsche tako postaje najnoviji akter afere Dieselgate, što je donekle i bilo za očekivati obzirom na to da su 3-litreni dizelaši iz Volkswagen Grupe obuhvaćeni aferom, a takvi motori nalaze se pod haubom Cayennea, Macana i Panamere. Porscheova uprava u prvi je mah odbacila mogućnost da su u njihovi modeli koristili sporan softver, ali posljednjih dana ne objavljuje priopćenja pa je i to prilično indikativno.

Za razliku od Volkswagena i Audija, Porsche je navodno lažirao emisiju štetnih plinova pomoću indikatora položaja volana. Kada bi softver registrirao da nema nikakvoga pomicanja volana parametri rada motora bi se promijenili kako bi sve vrijednosti ispuha bile manje.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.