Honda predstavila revolucionarni simulator vožnje

Riječ je o simulatoru koji će pomoći u razvoju autonomnih tehnologija i pogonskih sklopova.

Honda predstavila revolucionarni simulator vožnje Honda
4. 12. 2017

Japanski automobilski div Honda' predstavio je novi simulator automobilske vožnje, koji je razvila tvrtka ''VI-grade''. To je potpuno novi simulator, koji umjesto uobičajenih šest, koristi devet pogona, kojima preciznije predstavlja stvarnu vožnju. Prema Hondi, riječ je o prvoj vrsti takvog simulatora na svijetu.

Prema Yasunoriju Okuji, potpredsjedniku Hondina europskog odjela za istraživanje i razvoj, simulator će se uglavnom koristiti za rješenja na području automobilske dinamike te razvijanje pomoćne tehnologije u autonomnoj vožnji. Istodobno, novi simulatori pridonijet će većoj povezanosti između različitih odjela u razvoju zajedničkih tehnologija.

Upotrebljava se više od pola godine

Simulator nazvan DiM250 produkt je vodeće firme u području simulacijskih sustava – ''VI-grade'', a u proizvodnji najnovijih simulatora, za pomoć se obratila tvrtki "Sigonomiya", proizvođaču raznih automatiziranih mjernih sustava. Novi simulator se od klasičnih razlikuje po tome što umjesto tradicionalnih šest upotrebljava devet elektromotora. Osim toga, umjesto klasičnih tračnica koristi zračne jastuke za kretanje platforme, čime se osigurava čvrst, tih i pouzdan rad simulatora.

Juergen Fett, prvi čovjek tvrtke ''VI-grade'', izjavio je da se vesele nastavku suradnje s japanskim proizvođačima automobila i da će im simulator naveliko pomoći kako bi ubrzali razvoj naprednijih automobila. No, taj odnos je uzajaman, budući da je ''VI-grade'' suradnjom stekao važne informacije za daljnji razvoj simulatora.

HMI će instalirati simulator DIiM250 u Europskome centru za istraživanje i razvoj, u njemačkom gradu Offenbachu i bit će u upotrebi u drugoj polovici 2018. godine.

Jure Šujica
Foto: Honda

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.