Honda CB 350 RS - napokon spremna za Europu, bit će pravi hit za one koji vole retro

Japanci su predstavila mali retro motocikl koji osim sportskog štiha ima i sve što je potrebno za skok u Europu. Iako vuče povijesne korijene u Hondi su ga prilagodili modernim vremenima, a i ukusu Zapada

Honda CB 350 RS - napokon spremna za Europu, bit će pravi hit za one koji vole retro honda
4. 3. 2021

Iako su europski proizvođači motocikala manjih snaga fokus tek nedavno premjestili s Amerike i Europe na beskrajno velika azijska tržišta, to kod Japanaca nije slučaj.

Među njima je i Honda koja je dobro svjesna potencijala nezahtjevnog tržišta, blažih ekoloških standarda i nižih očekivanja kupaca, a tamo je prisutna već desetljećima. Među njima je i Honda koja je dobro svjesna potencijala nezahtjevnog tržišta, blažih ekoloških standarda i nižih očekivanja kupaca, a tamo je prisutna već desetljećima.

Prošle su jeseni pripremili model CB 350, koji je napravljen po uzoru na veći model CB1100, a za proljeće su pripremili model CB 350 RS, kojemu je, naravno, dodana i prstohvat sportskosti. To znači strmiji prigušivač, crniji, uži stražnji kraj, različite naplatke, crno kućište prednjih svjetala i uže sjedalo s putničkim remenom.

Pokreće ga 348 kubični jednocilindraš, koji razvija skromnih 21 'konjskih snaga', a opremljen je s dovoljno modernim elektroničkim ubrizgavanjem. Mogao bi dostići Euro5 standard uz samo nekoliko dodataka. Upućeni u Hondu kažu da standardni ABS i protuklizni sustav jednostavno funkcioniraju. Kažu da Honda ima globalnije planove s ovim modelom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.