FRANFURT 2017. Opelov trojac novosti usmjeren na trkališta i bespuća

Kao glavnu novost Opel je predstavio model Grandland X, društvo mu prave dvije nove inačice Insignie, sportska GSi i "terenski" posloženi Country tourer

20-colni naplaci i veći usisnici zraka na maski daju signale kako je to malo (ne)uobičajena Insignia

Opel Grandland X

Opel Insignia GSi Grand Sport

Opel Insignia GSi Grand Sport

Insignia Country Tourer, zanimljiva alternativa karavanu. Ovo je "hard" varijanta spremna i za malo teži makadam

12. 9. 2017

Modelom Grandland X, koji je plod suradnje s francuskim Peugeotom, Opel nastavlja prodor na tržište sportskih terenaca, koje je začeo model Crossland X. U novajliju su u Opelu uključili sve svoje najnovije tehnologije, među kojima izdvajaju prilagodljive farove i tempomat s funkcijom prepoznavanja pješaka na cesti. Grandland X već od početka je na raspolaganju s najmoćnijim dizelskim agregatom, koji snagu na kotače prenosi putem 8-stupanjskoga automatskog mjenjača, poslije će biti raspoloživ i prvi Opel kao priključni hibrid.

Opel prvi put javnosti predstavlja dvije nove inačice Insignie. Prva, s oznakom GSi, je sportska limuzina ili kombi koji nadomješta inačicu OPC iz prve generacije. Unatoč tomu što je obnovom automobil izgubio dva cilindra, 0,8 litara obujma i dobrih 60 KS – ima pod poklopcem motora 2-litreni agregat s 260 KS – ali i 160 kilograma manje, što će omogućiti bolje rezultate na trkalištima.

Treći model predstavljen na Opelovu izložbenom prostoru je Insignia Coutry Tourer, kombi namijenjen vožnji na malo slabijoj podlozi. Od standardne karavanske inačice razlikuje se metalnom zaštitom hladnjaka na donjem rubu prednjega branika. Ima 20 milimetara veći razmak od tla, a za svladavanje zahtjevnijih terena opremljen je pogonom na četiri kotača.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.