Formula E napokon dolazi u Vječni Grad!

Utrka će se održati već sljedeće godine, 18. travnja

Formula E napokon dolazi u Vječni Grad! Formula E
22. 10. 2017

FIA je službeno potvrdila da je Rim sljedeće odredište Formule E. To će biti gradska utrka, a staza će biti postavljena na novome dijelu talijanskoga glavnog grada. Duljinom nešto više od 2,8 kilometara bit će, nakonMarrakecha, najduža utrka u idućoj kalendarskoj godini. S 21-im zavojem bit će i jedna od najzahtjevnijih.

I najava utrke bila je spektakl za sebe, četiri najbolja vozača Fomule E - Nelson Piquet jr., trenutni prvak Lucas di Grassi, Sebastian Buemi i Luca Filippi - došla su u svojim vozilima u stari dio grada i na Piazzu del Campidoglio. Alejandro Agag, osnivač i izvršni direktor Formule E, također je podijelio svoje uzbuđenje što može organizirati utrku u Rimu.

Utrka će imati veliki utjecaj na grad

Jednako je bila uzbuđena i gradonačelnica Rima, Virginia Raggi, koja očekuje da će ova utrka imati ogroman utjecaj na grad i njegovu ekonomiju, donoseći "ulaganja i pogodnosti gradu svojim naslijeđenim programom, poput novih ulica i stanica za električno punjenje''.

Nakon ove prezentacije, vozači su nastavili svoj put prošavši pokraj Koloseja u novi dio grada do rimskog centra za konferencije, gdje će se održati utrka. Tu ih je čekao i redatelj rimskoga 'Grand Prixa' Roberto Diacetti, koji je bio oduševljen što su dan prije, kada je pripremana prezentacija utrke, konačno uspjeli odrediti prave uvjete za utrku.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.