Jacques Villeneuve, bivši as Formule 1 jurit će Grobnikom 14. studenoga! Nakon WRC u Zagrebu na Kvarner stiže Serija Euro NASCAR, a Davorin Štetner, prvi čovjek HAKS-a puca od zadovoljstva

- Ponosan do bola! Doveli smo spektakularni Euro NASCAR na Grobnik circuit! Za 20 dana (14. i 15.11.2020.) legendarni F1 šampion Jacques Villeneuve i ostali jurit će V8 agregate Hrvatskom! Ovo je isključivo rezultat super suradnje s Grobnikom, Kreator TV-a i Hrvatskog auto i karting saveza. Robi Živković iz Grobnika i ja smo na ovome radili neko vrijeme, a stvar smo dogurali do kraja! Čeka nas spektakularna utrka, uz live prijenos i produkciju by Kreator TV! Kakva godina za hrvatski autosport! Radimo čuda u ovo krizno vrijeme, kazao je Davorin Štetner samo koji dan nakon što je potvrđen i dolazak WRC-a u Zagreb

Jacques Villeneuve, bivši as Formule 1 jurit će Grobnikom 14. studenoga! Nakon WRC u Zagrebu na Kvarner stiže Serija Euro NASCAR, a Davorin Štetner, prvi čovjek HAKS-a puca od zadovoljstva Nascar
26. 10. 2020

NASCAR-ove serije zajedno za seriju INDY smatraju se daleko najpopularnijim trkačkim natjecanjem u SAD-u i puno su popularnije od recimo Formule 1 ili relija Svjetskog prvenstva WRC. Međutim, manje je poznata činjenica da serija ima svoju službenu 'podružnicu' u Europi od 2009. godine. Valja napomenuti da se, za razliku od američkih serija, većina utrka ne odvija na ovalnim trkalištima (ovo je samo uzorak u Europi), već na klasičnim trkalištima, a ovo će biti zadnja dodana u kalendar za ovu godinu.

Prema podacima Hrvatskog automobilističkog i karting saveza (HAKS), za manje od tri tjedna, 14. i 15. studenog, jedna od ovogodišnjih utrka bit će domaćin hrvatskog trkališta Grobnik. Trkalište je bilo uključeno u kalendar utrka nakon što su otkazana oba pokusa u Češkoj, koja su bila zakazana za isti datum, zbog loših uvjeta povezanih s epidemijom koronavirusa.

Robert Živković nije mogo sanjati bolji svršetak 2020.

Robert Živković, član uprave Autodroma Grobnik, također je odgovorio na službenu potvrdu utrke, rekavši u izjavi za HAKS da „nisam mogao zamisliti bolji kraj sezone na trkalištu. Ovo je prvi korak na putu prema atraktivnim utrkama otvorenim za širu javnost. Istodobno, to je dokaz da je predsjednik NEWS-a (Nascar Whelen Euro Series), Jerome Galpin, prepoznao sva poboljšanja koja smo napravili posljednjih godina. " još važniji događaji.

Oduševljeni su i naši susjedi Slovenci koji imaju kompetativnog trkača u Seriji. Jedini slovenski pilot u spomenutoj seriji, Gašper Dernovšek, također je oduševljen što su organizatori natjecanja za zamjensko trkalište odabrali Grobnik. Gašper će biti na Grobniku sasvim sigurno,  no nažalost najvjerojatnije ne kao trkač. Dernovšek se još oporavlja od ozljede u veljači, kada je tijekom prevrtanja zadobio prijelom dvije kosti u zapešću. Stoga će ovaj put pomoći samo timu iz garaža.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.