Ford Shelby GT500 je najsnažniji Mustang ikad proizveden

Još od trenutka kad su predstavljeni Ford Shelby GT350 i GT350R fanovi Mustanga znali su da prava stvar tek slijedi, sad je stigao Ford Shelby GT500.

16. 1. 2019

Iza imena Ford Shelby GT500 krije se uvjerljivo najbrži i najsnažniji Ford Mustang u povijesti. Snagu crpi iz 5.2-litrenog V8 benzinca potpomognutog mehaničkim kompresorom, većim od onih kakve koriste Hellcat i Camaro ZL1 te tek neznatno manjim od onog kakvog koristi Demon.

Uglavnom, Ford nije otkrio tehničke specifikacije motora, kao ni performanse. Na premijeri na salonu automobila u Detroitu istaknuli su tek kako Ford Shelby GT500 raspolaže s više od 700 KS, da do 100 km/h ubrzava za oko 3,5 sekunde te da četvrt milje, odnosno 402 metra, prelazi za manje od 11 sekundi.

Stražnji spojler zaslužan je za poboljšanu stabilnost kod visokih brzina, dok je unutrašnjost obogaćena duboko profiliranim sjedalima. Ford Shelby GT500 s prodajom kreće ove jeseni, a cijene zasad nisu poznate.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.