Ford GT je na sjeveru Norveške postavio rekord

Ford je novom Fordu GT dao 655 konjskih snaga, a njegova se istinska moć vidi samo na trkalištu. Ovaj put je za lokaciju odabran Arctic Circle Raceway, 30 kilometara južno od sjevernog polarnog kruga

Ford GT je na sjeveru Norveške postavio rekord Ford
12. 10. 2017

Na stazi koju su u devedesetim godinama prošloga stoljeća izgradile grupe obožavatelja utrka, vozač Fordove ekipe ''Chip Ganassi Racing'' i veteran ''Le Mansa'' Stefan Mücke postavio je rekord - odvozio je zavojitih 3,753 kilometra za 1 minutu i 36,1 sekundu, prosječnom brzinom 140 km na sat.

Ford GT se također pojavio u zadnjoj epizodi emisije "Europe's Greatest Driving Roads". Ispred njega je bilo nekoliko Fordovih automobila. Primjerice, Mustang koji je vozio kroz Rumunjsku, ili Fiesta ST koja je vozila po Španjolskoj. Poprište događaja je ovaj put bila atlantska cesta, koja se nalazi između Karvåga i Vevanga na sjeveru Norveške te prolazi kroz otoke duž Atlantskog oceana i prelazi preko 11 mostova, gdje neoopreznoga vozača može progutati veliki val. No, u predivnome ljetnom danu, kad je sunce na sjeveru Norveške, putovanje uz atlantsku cestu je kao iskustvo iz drugog svijeta.

Pročitajte više na Avto-magazin

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.