Video: Kližući s Mustangom po Zelenom paklu najčuveniji svjetski drifter izveo spektakl i srušio rekord

Na sjevernom dijelu trklišta Nürburgring padaju i padali su brojni i različiti rekordi, no nitko do sada nije to činio driftajući. Tako je bilo do proteklog tjedna kada je to pošlo za rukom Ford Mustangu i Vaughna Griffina Jr., čuvenom američkom drifteru

Video: Kližući s Mustangom po Zelenom paklu najčuveniji svjetski drifter izveo spektakl i srušio rekord Ford
29. 9. 2018

Cijelu dionicu od 20,7 kilometara je projurio 'driftajući', najpoznatiji svjetski drifter Vaughn Gittin Jr.  Upravljačem je dirigirao proklizavanje po kultnom Zelenom paklu trudeći se u svakome trenutku zanositi se i ulazeći kližući u zavoje, a i u ravne putanje. Učinio je to s Ford Mustangom RTR kojeg je pogonio  5.0 Aluminator XS agregat. Njega su u Fordovu odjelu Performance prilagodili upravo Gittinovim željama. Razvijao je nevjerojatnih 900 konjev. Najveći otklon upravljača povećali su na 65 stupnjeva.

Gittin Jr. je kroz svoj podvig na mjestima vozio i brže od 240 kilometara na sat, kroz zavoje je klizao u nejvišem, šestom stupnju prijenosa, a pri tome je uništio tri kompleta guma.

O pothvatu Gittin Jr. je kazao: - Nordschleife je legendarna staza na svijetu. Po mnogima a i po meni najslavnija i najzahtjevnija. Cijeli sam život zaljubljen u Zeleni pakao Nürburgringa i sanjao sam dan kad ću ga isprobati. To mi se prvi put dogodilo 2013. i tada sam si dao u zadatak da ga jednog dana u potpunosti i predriftam! Kad po stazi juriti tim brzinama sve je moguće, pa tako i proklizavati svo vrijeme. Vjerojatno u video nećete opaziti koliko sam se plašio, no morao vam priznati, bile su mi pune gaće!

Sve o spektaklu  Vaughna Griffina Jr. i Forda Mustanga RTR pogledajte u  videu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.