Renault je otišao, a Lada nije stala. Štoviše, najavljuju elektro novitet s kineskim baterijama

Umjesto francusko-japanske tehnologije Rusi guraju onu kinesku i ne staju s proizvodnjom auta. Štoviše, čine i iskorak prema e-mobilityju! Ruska Lada ulazi u električnu mobilnost. Avtovaz najavljuje početak testnog ciklusa Lade e-Largus koja bi s punom baterijom trebala prijeći najmanje 400 kilometara.

5. 1. 2023

Neposredno prije početka nove godine u Iževsku u Rusiji predstavljen je prototip električnog vozila Lada e-Largus koji će se proizvoditi u putničkoj i dostavnoj izvedbi. Prototip vozila tako je započeo ciklus cestovnih i laboratorijskih ispitivanja. Za pogon će se brinuti sinkroni elektromotor s permanentnim magnetom koji razvija 110 kilovata, a litij-ionske baterije raspoređene su u motornom prostoru i na prostoru gdje je nekad bio spremnik goriva. Time se spušta težište radi stabilizacije vozila i u potpunosti čuva korisna unutrašnjost i prtljažnik od 560 litara.
 

Instrumentna ploča e-Largusa ima digitalnu kombinaciju za upravljanje svim sustavima električnog vozila, razinom napunjenosti i dometom koji iznosi najmanje 400 kilometara, mjereno s vozačem i 100 kilograma tereta (prema NEDC-u metodologija). Ukupna nosivost vozila je 430 kilograma, a pogonske postavke osiguravaju maksimalnu elektronički ograničenu brzinu od 145 kilometara i ubrzanje ispod 10 sekundi do brzine od 100 kilometara na sat.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.