VIDEO: Digao dinamitom Teslu u zrak, jer su mu zamjenu baterija htjeli zaračunati 20.000 eura!

20.000 eura za zamjenu 60 kWh baterije bilo je previše za Tuomasa Katainena! Domišljati Finac načisto je poludio kad je svoju Teslu S iz 2013. doveo u servis  i kad su mu samo zbog promjene baterije zatražili papreni iznos za koji može kupiti posve novi dizelaš! Revoltiran ju je odvezao u napušten kamenolom. Tuomas se zakleo da nikad više neće posjedovati električni auto. Za upravljač je smjestio genijalca Elona Maska, "nadogradio" je Teslu S s 30 kg plastičnog eksploziva i teatralno napravio eksploziju. Ona je odjeknula tako snažno da je u samo nekoliko dana ovaj protesni video vidjelo nekoliko milijuna ljudi širom svijeta.

VIDEO: Digao dinamitom Teslu u zrak, jer su mu zamjenu baterija htjeli zaračunati 20.000 eura! Toumas Finland screenshoot
22. 12. 2021

Održavanje električnih automobila općenito je puno jeftinije od održavanja automobila s benzinskim ili dizelskim motorima. Klasičnim autima treba mijenjati ulje, filtere, tekućine..., električnima malo toga. Ova se matematika, međutim, kvari u trenutku kada je potrebno zamijeniti bateriju u automobilu na električni pogon. Tada rastu troškovi. To je najbolje na svojoj koži osjetio Finac Tuomas Katainen. Njegovi problemi s Teslom započinju u onom trenutku kad tvornica više ne želi dati jamstvo na skupocjenu bateriju. Na ploči s instrumentima počela su se pojavljivati ​​razna upozorenja o kvarovima i problemima, te je na kraju bio prisiljen pozvati vučnu službu, jer je vozilo ostalo sa strane ceste. Snimka se ne objavljuje, ali se zna da je Finac primio informaciju o potrebi zamjene baterije mjesec dana nakon što je vozilo ostavio na servisu. Riječ je o kompletu baterija kapaciteta 60 kilovat sati, a servis je pripremio predračun u iznosu od 20.000 eura – samo za zamjenu baterije. Troškovi ostalih kvarova nisu bili uključeni u ovu procjenu, a vozilo je bilo izvan jamstva.
 

Za količinu popravaka Katainen si, naravno, može priuštiti i novi automobil s klasičnim pogonom, što je očito i učinio. Svoju Teslu Model S odvezao je u zatvoreni kamenolom i 'opremio' ga s 30 kilograma eksploziva i lutkom Elona Muska, a potom vozilo iz protesta digao u zrak. Događaj je potom popratio brojnim video kamerama, a eksploziju, nakon koje od vozila nije ostalo praktički ništa, viralno je prenio preko društvenih mreža. To bi Katainenu moglo donijeti koji euro, jer ga je u samo četiri dana od objave već pogledalo milijun gledatelja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.