Citroenov lovac na talente nakon našeg Domagoja Đukeca i probranih svjetskih dizajnera na čelo Citroena doveo Belgijca Pierre Leclercqa

Jean-Pierre Ploué, najdugovječniji direktor dizajna Grupe PSA iznimno dobro bira čelne dizajnere u Peugeotu i Citroenu. Njegov najnoviji izbor za šefa "Chevrona" je Pierre Leclercq, koji uživa veliki ugled u svjetskoj automobilskoj industriji. Bolji znalci prilika sjetit će se kako je upravo Jean-Pierre Ploué pred desetljeće i pol lansirao u svjetsku dizajnersku orbitu Domagoja Đukeca, koji je punih sedam godina radio posao koji će od 1. studenoga obavljati Belgijac koji se školovao u američkoj Pasadeni

Citroenov lovac na talente nakon našeg Domagoja Đukeca i probranih svjetskih dizajnera na čelo Citroena doveo Belgijca Pierre Leclercqa Citroen
24. 9. 2018

Pierre Leclercq rođen je u Belgiji prije 46 godina. Studirao je na Visokoj školi dizajna u Pasadeni u Kaliforniji (SAD), a 1998. godine je stekao diplomu iz dizajna prijevoza i prijevoznih sredstava. Nakon kratkog vremena provedenog u Fordovom studiju Ghia u Italiji, pridružio se 2000. Grupi BMW u Kaliforniji i Münchenu gdje je radio na vanjskom dizajnu za marki BMW, Rolls Royce i Mini, sve dok nije preuzeo vodeću poziciju 2011. godini dizajna u BMW-ovom M odjelu, sportskom odjelu BMW-a. Imenovan je direktorom dizajna kineskog proizvođača Great Wall Motors 2013. godine, a 2017. postao je direktorom dizajna Kia Motors u Južnoj Koreji.

 

Od 1. studenog 2018., Pierre Leclercq imenovan je direktorom dizajna Citroën. Pod vodstvom je Jean-Pierre Plouéa, direktora dizajna Grupa PSA. Zamjenjuje Alexandre Malvala, koji je radio unutar Grupe od 2001. i bio direktor dizajna od lipnja 2012., koji nastavlja svoju karijeru izvan Grupe.

“Željela bih zahvaliti Alexandre Malvalu na doprinosu u obnovi dizajna Citroën i visokoj kvaliteti naših rasprava. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Imenovanjem Pierre Leclercqa direktorom dizajna Citroën, u potpunosti sam uvjerena u našu sposobnost nastavka ponude modela s jedinstvenim dizajnom uz istovremenu usredotočenost na udobnost koja je ključna za našu marku” komentirala je Linda Jackson, Citroën CEO.

Jean-Pierre Ploué, direktor dizajna Grupe PSA rekao je: « Vrlo sam ponosan što nam se pridružuje Pierre Leclercq, koji uživa veliki ugled u svjetskoj automobilskoj industriji. Uvjeren sam da će svoj talent prenijeti na marku Citroën i još više svoje međunarodno iskustvo na odjel dizajna Grupe PSA. »

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.