Bogati Bugari u panici, vlasti provjeravaju podrijetlo imovine vlasnika Maybacha, Bentleya, Ferrarrija i skupocjenih kuća

Bugari češljaju vlasnike najskupljih jurilica. Čak 435 vlasnika najskupljih automobila registriranih u Bugarskoj morat će dokazati porijeklo novca. Državni tužitelj potvrdio je medijima kako postoje brojne sumnje u ilegalne aktivnosti

5. 2. 2018

Hladan znoj oblio je vlasnike 435 najskupljih, najbržih i najluksuznijih automobila u Bugarskoj. Svi će oni morati dokazati odakle im novac za takve automobile u doba kada prosječna plaća u cijeloj zemlji iznosi tek nešto više od 500 eura.
Državni tužitelj potvrdio je kako postoje brojne sumnje o pranju novca, izbjegavanju plaćanja poreza i svim ostalim mehanizmima kojima su vlasnici navedenih automobila debelo zakoračili u sivu zonu.

U probranok skupini automobila koji su pod istragom prednjače Rolls-Royce, Maybach, Bentley, Lamborghini i Ferrari.
Osim vlasnika auta, pod lupom državnoga tužitelja su i svi vlasnici nekretnina kupljenih 2015. i 2016. godine po cijeni većoj od 270.000 eura.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.