BMW preuzeo Parkmobile LLC, vodećega svjetskog pružatelja digitalnih parkirnih usluga

Parking LLC je mobilna aplikacija koja pomaže korisnicima pronaći slobodno parkirno mjesto u više od 1000 gradova u SAD-u i Europi, među kojima su New York, Philadelphia i Phoenix. Nedavno ju je prestižna britanska tvrtka Deloitte uvrstila na svoju listu Technology Fast 500, među 500 najbrže rastućih tvrtki u Sjevernoj Americi.

BMW preuzeo Parkmobile LLC, vodećega svjetskog pružatelja digitalnih parkirnih usluga BMW Group press
15. 1. 2018

BMW je od 2014. imao manjinski udio u vlasničkoj strukturi, a tvrtku podružnicu Parkmobile Group Europe posjeduje u cjelosti još od travnja 2016. Cijela tvrtka ima preko stotinu zaposlenih i ukupno 22 milijuna korisnika s obje strane oceana. Tako je BMW postao vođeća tvrtka u pružanju digitalnih parkirnih usluga u svijetu i ne kani stati na tome.
Prema riječima člana Uprave Grupacije BMW Petera Schwarzenbauera, zaduženoga za MINI, Rolls Roys i BMW Motorrad između ostalog, do 30 % prometnih gužvi u većim gradovima izazivaju auti koji ne mogu naći parkirno mjesto i akvizicijom Parkmobilea dolazimo u položaj u kojemu ćemo moći lakše pronaći što efikasnije rješenje na svjetskoj razini.
„Grupa BMW je oduvijek bila pionir u prijevoznoj tehnologiji. Dolaskom novoga kapitala i pristupom BMW-ovoj globalnoj mreži partnera i potrošača, dolazimo u odličan položaj kako bismo još više ubrzali naš rast i ubrzo proširili svoje poslovanje i izvan Sjeverne Amerike. Nismo mogli zamisliti boljega partnera.“ Komentirao je Jon Ziglar, CEO Parkmobilea.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.