Audi e-tron GT napada Porsche Taycan i Tesla Model S

Vrhunska električna sportska limuzina iz Ingolstadta zove se Audi e-tron GT, a na tržištu namjerava ugroziti Porsche Taycan i Tesla Model S.

10. 2. 2021

Bazira se na vrlo naprednoj platformi J1 Performance, koju koristi i Porsche Tycan, te na električnoj arhitekturi od 800 V. Baterijski paket kapaciteta 86 kWh dovoljan je za 488 kilometara prema WLTP protokolu.

Obzirom da je sve bitno smješteno u podnici Audi e-tron GT, po uzoru na Tesla Model S, nudi dva prtljažnika. Stražnji ima obujam od 405 litara, a prednji od 85 litara. Iznimno velik međuosovinski razmak jamči vrhunski komfor, a već letimičan pogled u unutrašnjost vozila jasno daje do znanja da ništa osim najboljih materijala i najnaprednije tehnologije nije dolazilo u obzir.

Vanjski dizajn obiluje fluidnim linijama koje bez obzira na svojevrsnu vizualnu mekoću uspijevaju istaknuti agresivnost. Po pitanju aerodinamike riječ je o najučinkovitijem modelu u bogatoj povijesti Audija. Naime, koeficijent otpora zraka iznosi svega 0,24.

Bazni model, odnosno Audi e-tron GT raspolaže sa kontinuiranih 476 KS i 630 Nm, a u overboostu ispaljuje 522 KS, dok će nabildana izvedba RS kontinuirano isporučivati 580 KS, a vršna snaga iznosit će 637 KS.

Audi e-Tron GT za pogon koristi sinergiju dva elektromotora pri čemu jedan pogoni prednje kotače, a drugi stražnje. Standardna izvedba do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi i postiže najveću brzinu od 245 km/h, dok izvedba RS ubrzava za 3,3 sekunde i juri 255 km/h.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.