Studenti Akademije „ne plaše“ se Nove glazbe, a prof. art. Berislav Šipuš neće samo dirigirati, već će i zapjevati!

Sutra, u srijedu 20. listopada,  u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Zagreb, s početkom u 19 h sati nastupit će Ansambl studenata Muzičke akademije za Novu glazbu. Ovaj popularno nazvan ansambl ASMANGU, nastupio je u subotu na Međunarodnom festivalu „Dani Milka Kelemena“ u Hrvatskom domu u Slatini.

U Zagrebu će koncert ponoviti. Ansamblom će dirigirati kao i u Slatini, Stjepan Vuger i voditelj Ansambla prof. art. Berislav Šipuš. Na programu će bila djela Lovre Stipčevića i Krešimira Klarića, Milka Kelemena i Silvija Foretića.

 

Snimku možete pogledati na You Tubu

https://youtu.be/f8xC1_Zjubo

Studenti Akademije „ne plaše“ se Nove glazbe, a prof. art. Berislav Šipuš neće samo dirigirati, već će i zapjevati! Radio Slatina
19. 10. 2021

ASMANGU izaziva veliko odobravanje publike, i to s programom koji je donosi još jednu izvedbu zajedničke omnibus skladbe naših studenata Kompozicije Krešimira Klarića i Lovre Stipčevića Svako traženje smisla je..., pod ravnanjem mladog maestra Stjepana Vugera. Bit će tu i  izvedbe skladbe Nonet Milka Kelemena te kultne skladbe Silvija Foretića Melusine, u kojoj ASMANGU odlično svira, a prof. Šipuš, osim dirigiranja pokazat će još jednom kako može i zapjevati... Publika je u Slatini uz uzvike odobravanja velikim pljeskom nagradila malu, ali hrabru skupinu studenata Akademije koja se „ne boji“ Nove glazbe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.