Sa 73 ljeta na leđima Rod Stewart je napravio vatrenu atmosferu i dokazao kako godine nisu važne

Hrvatski tast odlično je osmislio i odradio koncert, a ovaj rođeni Londončanin približio se sasvim nezaboravnome koncertu Leonarda Cohena koji jeuspio uspostaviti jednako prisan kontakt sa zagrebačkom publikom. Od malih dodira do velike završnice uz kaubojski šešir i balone i najavu da će ljeto provesti u najljepšoj zemlji Hrvatskoj, ali ne samo zbog svoje snahe Hrvatice

 

Sa 73 ljeta na leđima Rod Stewart je napravio vatrenu atmosferu i dokazao kako godine nisu važne mario černelič
3. 2. 2018

Napisala: Sanja Lanc

Foto: Mario Černelić

Zabava je započela već u redu za ulaz u zagrebačku Arenu. gdje se održavao koncert ovoga poznatog britanskog glazbenika. Mjesecima prije radovala sam se koncertu Roda Stewarta u zagrebačkoj Areni. Osvrnuvši se oko sebe uočila sam kako ću biti među mlađom populacijom u publici. Gospodin do mene se čak našalio da će publika biti starija od samoga pjevača. A 73 godine na leđima rođenoga Londončanina ostavile su trag na najpoznatijem pjevaču škotskoga prezimena.
Ulaskom na tribine prvo se moglo primijetiti kako je koncert daleko od rasprodanoga. Možda bi izgledalo otužno da energija nije bila odlična. Usudila bih se zaključiti kako su na koncert došli stvarni ljubitelji Roda Stewarta, koje brojke i godine nisu zanimale. A on je dokazao da su godine samo brojka. Kroz skoro dva sata svirke glazbenici su na pozornici uživali i dobro se zabavljali. Publika je naravno to s radošću primila. Na repertoaru su se našli svi veliki hitovi: Forever Young, Maggie May, The First Cut Is The Deepest, Have I Told You Lately, Da Ya Think I'm Sexy? … Svatko je zasigurno našao nešto za sebe iz duge i uspješne karijere ove legende.
Cijeli koncert je bio savršeno koreografiran. Od prekrasnih pozadina koje su prenosile srž pjesme do osobnih slika iz pjevačeva života. Naravno, nisu izostale ni modne kreacije s mnoštvom šljokica. Potrebne stanke za odmor (sjetimo se pjevačevih godina) odlično su iskorištene kao prilike za izvrsne solaže instrumentalista. Od bubnjeva, saksofona, električne gitare do irskog stepa i soula. Ono u čemu je Rod Stewart zasjao bio je akustički dio koncerta. Odrađen u stilu njegove The Great American Songbook, ovo je bio trenutak kada su njegov talent i prekrasan glas došli do potpunog izražaja. Opuštenu baladu Downtown Train opjevao je sjedeći na rubu pozornice. Harfa, violina, gitare i saksofon podigli su The First Cut Is the Deepest i I Don't Want To Talk About It na razinu potpunog užitka.
Poznat, kako po nezaboravnim hitovima tako i po burnome privatnom životu, Rod Stewart nesumnjivo je ime koje je od prvoga trenutka izazvalo golem interes publike i medija u Hrvatskoj i zemljama iz regije, a rezultati nisu razočarali.
„Pomalo smo nostalgični nakon što je ovaj dugo očekivani koncert završio, no atmosfera i ukupan dojam o nastupu su takvi da ćemo Sir Roda još dugo pamtiti. Nakon svega mogu samo zahvaliti njegovu menadžmentu na uspješnoj suradnji te im poručiti da se nadamo skorome ponovnom dolasku u Hrvatsku“ – izjavio je direktor Star produkcije Alen Ključe.
Iako novi koncert u Lijepoj Našoj još uvijek nije u planu, pjevačev ponovni dolazak svakako jeste! Doduše, ovoga puta u privatnoj ulozi. Kako je najavio, već ovoga ljeta s obitelji će posjetiti hrvatsku obalu te uživati u prirodnim ljepotama i jedrenju.
Zaključak je da smo uživali i da je koncert odlično osmišljen i odrađen. Od malih dodira, poput zahvale publici koja je došla unatoč lošemu vremenu, do velike završnice uz kaubojski šešir i balone, Rod Stewart je priredio užitak za ljubitelje svoje glazbe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.