VIDEO Rekordna 453,3 milijuna dolara za Da Vincijeva ''Spasitelja svijeta'' - najskuplje umjetničko djelo svih vremena

Slika Leonarda Da Vincija ''Salvator Mundi'' prodana je na aukciji za rekordnih gotovo pola miljarde dolara te je tako postala najskuplje umjetničko djelo ikad prodano na nekoj aukciji, premašivši 2,5 puta Picassove ''Les femmess d'Alger"

VIDEO Rekordna 453,3 milijuna dolara za Da Vincijeva ''Spasitelja svijeta'' - najskuplje umjetničko djelo svih vremena Christie's/Youtube
4. 12. 2021

Nakon tjedana iščekivanja, Da Vincijev ''Isus Krist'' prodan je na aukciji ''Christie's'' za 450,3 milijuna dolara te je tako oboren rekord Picassove slike ''Les femmess d'Alger", koja je 2015. godine prodana za 179,4 milijuna dolara. Tako je Da Vincijevo ulje na drvetu postiglo i više nego dvostruko veću cijenu.

Djelo je kupio anonimni klijent Alexa Rottera, a aukcija je prvotno otvorena sa 70 milijuna dolara. Nakon 190 milijuna, petero aukcionara je odustalo, a nakon 19 minuta bitka za sliku se svela na dva ponuđača. Rotterov klijent je povećavao iznos za 30 milijuna, dok je drugi, klijent Louisa De Poorterea, nudio 2,3 milijuna više, naravno, slika je pripala prvomu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.