Nagrađivani film ''Jedna čudesna žena'' otvara 15. Human Rights Film Festival

Čileanski film ''Jedna čudesna žena'' otvara 15. Human Rights Film Festival (HRFF). Ovaj festival angažiranog i autorskoga filma održava se od 4. do 10. prosinca u kinu "Europa" i MM centru Studentskoga centra, a od 6. do 10. prosinca u riječkom "Art-kinu Croatia".

Nagrađivani film ''Jedna čudesna žena'' otvara 15. Human Rights Film Festival Human Rights Festival/Facebook
22. 11. 2017

Na HRFF-u  će prikazati četrdesetak igranih i dokumentarnih filmova svjetske nezavisne produkcije. Među njima su i radovi Wang Binga, Laure Poitras, Hang Sang-sooa, Radu Judea i postumno završen film Michaela Glawoggera.

Nagrađivani čileanski film, 'Jedna čudesna žena' (Una mujer fantastica) uradak je Sebastiana Lelia. Riječ je o trileru, u čijem je središtu transrodna žena. O njegovoj kvaliteti dovoljno govori to što je na ovogodišnjem Berlinalu osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij te nagradu Teddy za film koji na najbolji način promiče LGBT tematiku. Pored toga, bio je nominiran za Zlatnog medvjeda te je čileanski kandidat za Oscara.

Redatelj Lelio dodaje da je kreirao jasno, odzvanjajuće i empatično filmsko svjedočenje o preprekama s kojima se svakodnevno suočavaju transrodne osobe. U najavi filma ističe se da je riječ o snažnoj, kompleksnoj i iskrenoj transrodnoj ženi, čije žalovanje za izgubljenim ljubavnikom prekidaju i onemogućuju institucionalne i pojedinačne predrasude na svakom koraku.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.