Ono kad Rusi dizajniraju auto i još ga prozovu "ubojicom Tesle"

Ajme koje rugobe! Moskovsko politehničko sveučilište predstavilo je Amber, prototip ruskog električnog automobila koji je na društvenim mrežama u šali nazvan "ubojicom Tesle".

Ono kad Rusi dizajniraju auto i još ga prozovu "ubojicom Tesle" Politehnična univerza Moskva
27. 12. 2023

Zasad je riječ o prototipu koji je pobrao mješavinu gnušanja i podsmijeha zbog svog, blago rečeno, jadnog oblika, a ukrajinski internetski portal Novi glas Ukrajine posprdno je napisao da su Rusi pokazali automobil kakav javnosti nije Želim vidjeti.Razvoj automobila naručila je tvornica Avtotor u Kalinjingradu, prethodno poznata po proizvodnji vozila za poznate marke kao što su BMW, Ford, KIA i Hyundai. Međutim, zbog zapadnih sankcija, tvornica je odlučila svoj fokus prebaciti na električna vozila te su s Amberom željeli postaviti nove standarde performansi i trajnosti.
 

Čak su i ruski građani s podsmijehom i nepovjerenjem primili dizajn Ambera, mnogi su iskoristili priliku i kritizirali ruski automobilski sektor koji je već dvije godine u velikim problemima.Ali tvorci Ambera odlučni su dokazati njegovu vrijednost i predstavili su svoje planove da izazove postojeće konkurente na tržištu električnih vozila.Avtotor tvrdi da će motor, pretvarač, upravljačka elektronika i baterije biti ruskog porijekla. Očekuje se da će Amberovo oslanjanje na komponente ruske proizvodnje potaknuti gospodarski rast zemlje i uspostavu Rusije kao istaknutog igrača na globalnom tržištu električnih vozila. Ipak, bilo je zabrinutosti oko kvalitete ovih komponenti, uz sumnje da bi mnogi dijelovi mogli biti kineskog podrijetla.Inače, kod Ambera, za koji se kaže da ispod karoserije skriva mnoge dijelove Ladinog modela Vesta, kao i kod drugih ruskih budućih auta, pa ćemo na njega morati pričekati još malo, barem do 2025. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.