Ruse spašavaju jedino Kinezi! Slobodni pad na ruskom tržištu se nastavlja, napuštaju ga još tri proizvođača

Ne kupuju aute dok oružje zvecka! Lada svaki treći novoprodani auto, gruba realnost u Majčici Rusiji, od stranih najbolje radi Hyundai i on s padom od 71 posto!

59,8 posto auto prodano manje nego lani. Slobodni pad na ruskom tržištu se nastavlja, napuštaju ga još tri proizvođača. U pripremi je "izlazna strategija" u Nissanu, Mazdi i Toyoti.
 

Ruse spašavaju jedino Kinezi! Slobodni pad na ruskom tržištu se nastavlja, napuštaju ga još tri proizvođača igor stažić
18. 10. 2022

Prema službenim podacima koje je objavio Ruski odbor proizvođača automobila AEB, rusko tržište automobila u rujnu ove godine smanjilo se za 59,6 posto na godišnjoj razini, odnosno za 68.901 vozilo. Prodali su 46.698 vozila, ukupno 506.661 u devet mjeseci ove godine, što je 59,8 posto manje nego lani. Među njima je bilo 52.878 lakih gospodarskih vozila, 242.723 terenska vozila, 3.903 pick-upa i 333 električna vozila. Domaći Avtovaz zadržao je vodeću poziciju na tržištu s markom Lada, unatoč smanjenoj proizvodnji u rujnu s 20.641 prodanim automobilom, njihova je prodaja porasla na godišnjoj razini za petinu.

Na drugom mjestu je korejski Hyundai s 3.888 i 71 posto manjom prodajom nego lani. Treće mjesto na ljestvici zauzima ruski GAZ s 3.817 prodanih kombija, što je 27 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. Lada Granta bila je najpopularniji model s 13.421 prodanim primjerkom u rujnu, a val odlaska brojnih proizvođača automobila s ruskog tržišta zbog invazije na Ukrajinu vjerojatno će u skoroj budućnosti slijediti još tri. U pripremi je "izlazna strategija" u Nissanu, Mazdi i Toyoti, koje će zbog njihovog odlaska pretrpjeti štete od stotina milijuna eura.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.