Sve Covid mjere će na kraju pasti! Europski sud je započeo taj proces s privremenom suspenzijom Covid putovnica

Ivan Vilibor Sinčić, od jučer radi od kuće i napokon se oglasio nakon što mu je Europarlament zalupio vratima pred nosom i zabranio mu ulazak u europski hram demokracije zbog toga što im nije pokazao Covid putovnicu. U samo sat vremena njegova objava užarila je Facebook. Dobila je gotovo 4 tisuće lajkova, više od 500 komentara i dijeljenja. Zastupnik iz Živog zida jedan je od šestero europarlamentaraca koji su se žestoko suprotstavili uvođenju takozvanog "green passa"! Covid potvrde prvo su trebale služiti samo za prelazak granice, sada se koriste posvuda, a najučinkovitije privlače neodlučne na cijepljenje.



Sve Covid mjere će na kraju pasti! Europski sud je započeo taj proces s privremenom suspenzijom Covid putovnica Mathieu CUGNOT/EU Parlament
10. 11. 2021

Foto: Mathieu CUGNOT / EU Parlament

Eto što je poručio hrvatski eurozastupnik u Europarlamentu koji od jučer radi od kuće:

Europski sud je suspendirao odluku predsjedništva Europskog parlamenta kojom se brani ulazak u zgradu bez Covid putovnice. To je odlučeno nakon što smo kao eurozastupnici poslali tužbu, a uključeno je i osoblje parlamenta. Suspenzija je privremena i traje do okončanja postupka i odnosi se samo na one koji su tužili. Radimo i na novim tužbama.
Pobjeda je to koja motivira i daje poticaj da ne ustuknemo pred nasilnicima. Nemojte ni vi.

Europska komisija je prije godinu dana, na inzistiranje nekih država, između njih i Hrvatske, preporučila uvođenje covid putovnica. Kako se tada nastojalo izbjeći diskriminaciju necijepljenih i uvođenje obvezno cijepljenje na mala vrata, kao kriterij za slobodno putovanje unutar EU priznavale su se tri mogućnosti: cijepljenje sa zadnjom dozom prije više od dva tjedna, potvrda o preboljenju virusa u proteklih šest mjeseci ili potvrda o negativnom testu.

Prošlog tjedna Sinčić je odaslao i ovu poruku iz Bruxellesa:

- // POZIVAM SVE SLOBODNE LJUDE EUROPE DA SE ODUPRU DGC-u GDJE GOD MOGU. BORITE SE ZA SVOJA PRAVA! //
Digitalne zelene potvrde (DGC) su nelogične, ne znanstvene i beskorisne za rješavanje ove krize. DGC nije tu radi našeg zdravlja, DGC je pitanje politike i prava.
Diljem Europe instalirane su politike koje oduzimaju ljudima normalan život. Vlade sve više ucjenjuju svoje građane.
Hrvatska Vlada otvoreno priznaje da DGC služi samo za vršenje dodatnog pritiska na one koji iz bilo kojeg razloga ne žele primiti cjepivo.
Oni neće stati, prijatelji. Oni moraju biti zaustavljeni. Širit će se, doći do vašeg kućnog praga, ucjenjivat će vas i svaki dio vašeg života.
Zbog toga mi učestalo govorimo NE.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.