Hasanbegović nije dao imbecilnu izjavu, COVID POTVRDA JE NEZAKONITA, odlučio Sud EU i dao privremeno za pravo "Šestorki" koju predvode dva europarlamentarca iz Hrvatske

EKSKLUZIVNO/VIDEO: Covid potvrda je NEZAKONITA. Kakva samo pravna pobjeda u EU Kolakušića i Sinčića, a posredno u HR i Hasanbegovića!!! Naime, TAKO JE ODLUČIO SUD EUROPSKE UNIJE i indirektno dao privremeno za pravo šestorki koju predvode dva HR europarlamentarca.

Ivan Vilibor Sinčić, Mislav Kolakušić i još četvero europarlamantaraca ukazivalo je kako je David Sassoli, predsjednik Europarlamenta donio nezakonitu odluku o zabrani ulaska u Europarlament svima, a jučer kasno poslije podne Europski im je sud dao za pravo i privremeno stronirao odluku prvog čovjeka Europarlamenta.

Odluka je privremena i donesena je na osnovi tužbe nevladine belgijske organizacije i odvjetničkog ureda koji zastupa zastupnike i uposlenike. Šestorka je izvojevala ogromnu pobjedu. Uspjeli su u naumu dokazati kako su digitalne zelene potvrde (DGC) nelogične, neznanstvene i beskorisne za rješavanje ove krize. Samim time na klimavim je nogama i odluka HR stožera koji je istu odluku kao Sassoli donio za Hrvatski sabor. I u Hrvatskoj su reagirali mnogi na tu odluku, a najglasniji su bili zastupnici Marin Miletić i Zlatko Hasanbegović. Ovaj potonji je kazao da nikada neće ući u Sabor dok će se dijeliti saborski zastupnici na cijepljene i necijepljene. Tim prije jer, kako je kazao, "dokazano je da i jedni i drugi" prenose virus. Na to mu je Andrej Plenković kazao: - "To je imbecilna izjava, neka Hasanbegović dođe u bolnicu i pogleda ljude".

Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i njih još četvero, uz dosta velik broj uposlenika Europarlamenta održali su prvo press konferenciju gdje su ukazali na diskriminaciju i segragaciju, a zatim su žalbu poslali na adresu Marc Van Der Woude, predsjednika Općega suda Europske unije, koji takav stav, ne da nije nazvao imbecilnim, već mu je dao za pravo. Tužbu su Europskom sudu za sebe i još neke uposlenike podnijeli zastupnici Robert Roos, Anne-Sophie Pelletier, Francesca Donato, Virginie Joron te još jedna osoba koja je tražila da ostane anonimna.

DGC nije tu radi našeg zdravlja, DGC je pitanje politike i prava.
Diljem Europe instalirane su politike koje oduzimaju ljudima normalan život. Vlade sve više ucjenjuju svoje građane, kazala je ma press konferenciji Šestorka te dodala kako "Hrvatska Vlada otvoreno priznaje da DGC služi samo za vršenje dodatnog pritiska na one koji iz bilo kojeg razloga ne žele primiti cjepivo.
Oni neće stati, prijatelji. Oni moraju biti zaustavljeni. Širit će se, doći do vašeg kućnog praga, ucjenjivat će vas i svaki dio vašeg života. Zbog toga mi učestalo govorimo NE."

Hasanbegović nije dao imbecilnu izjavu, COVID POTVRDA JE NEZAKONITA, odlučio Sud EU i dao privremeno za pravo "Šestorki" koju predvode dva europarlamentarca iz Hrvatske Europski parlament/Start
7. 11. 2021

Napisao: Borut Černelić

Foto: EU/Start

Marc Van Der Woude, predjednik Općega suda Europske unije donio je odluku o privremenoj mjeri kojom se do donošenja završne odluke u predmetu žalbe skupine zastupnika i zaposlenika Europskoga parlamenta protiv Europskoga parlamenta obustavlja uvođenje Digitalne zelene potvrde Europske unije za pristup poslovnim zgradama Europskoga parlamenta za podnositelje zahtjeva.

 Potvrdili su to jučer, predstavnici belgijske nevladine organizacije Notre Bon Droit (hrv. Naše pravo), koje zastupa podnositelje zahtjeva u javnosti, te odvjetničkoga društva & De Bandt, koje zastupa podnositelje zahtjeva – zastupnike i zaposlenike Europskoga parlamenta – pred Općim sudom Europske unije.

Službenoga očitovanja Europskoga parlamenta, kao ni obavijesti zaposlenicima o tome, zasad nema. Belgijski mediji, međutim, danas prenose kako je skupina zastupnika i zaposlenika Europskoga parlamenta u četvrtak 4. studenoga 2021. godine podnijela žalbu Općemu sudu Europske unije povodom odluke Davida Sassolija, predsjednika Europskoga parlamenta od 27. listopada 2021. godine o uvođenju Digitalne zelene potvrde Europske unije kao uvjeta za pristup poslovnim zgradama Europskoga parlamenta te kako će podnositelji zahtjeva temeljem donesene privremene mjere Općega suda Europske unije sada moći pristupiti poslovnim zgradama Europskoga parlamenta temeljem predočenja negativnoga brzoga testa (eng. self-test).

„Čini se potrebnim, u interesu očuvanja dobre pravosudne prakse, obustaviti izvršenje pobijane odluke kojom se podnositeljima ograničava pristup prostorima Europskoga parlamenta te se nalaže da isti do daljnjega pristupaju brzome testu. U slučaju pozitivnoga brzoga testa, tužitelji su dužni obaviti PCR test. U slučaju pozitivnoga rezultata PCR testa, Europski parlament može tužiteljima odbiti pristup svojim poslovnim prostorima“, stoji u odluci o privremenoj mjeri koju je potpisao predsjednik Općega suda Europske unije Marc Van Der Woude.

 

Belgijski mediji prenose da je temeljem odluke predsjednika Europskoga parlamenta Davida Sassolija od 27. listopada 2021. godine pristup poslovnim zgradama u trima mjestima rada Europskoga parlamenta – Bruxellesu, Strasbourgu i Luksemburgu – uvjetovan predočenjem Digitalne zelene potvrde Europske unije i to neovisno o tome je li riječ o zastupnicima u Europskome parlamentu, zaposlenicima ili posjetiteljima. Belgijski mediji dodaju kako je navedenu odluku tijekom prošloga tjedna osudila skupina zastupnika među kojima su Sinčić i Kolakušić u Europskome parlamentu koji smatraju da se njome ozbiljno krše njihova temeljna prava i slobode te kako im se njome onemogućuje i nesmetano obnašanje dužnosti zastupnika, zbog čega su u suradnji s belgijskom nevladinom organizacijom Notre Bon Droit i odvjetničkim društvom & De Bandt odlučili poduzeti pravne korake protiv te odluke.

 Belgijski mediji u svojim jučerašnjim izvješćima nadalje ističu kako je predsjednik Općega suda Europske unije uzeo u obzir obrazloženje podnositelja zahtjeva o utjecaju odluke na nesmetano, potpuno i aktivno obnašanje mandata zastupnika u Europskome parlamentu te kako je pojasnio da navodi sadržani u zahtjevu za privremenu mjeru opravdavaju status quo sve dok se podrobnije ne ispitaju argumenti stranaka.

 Očekuje se da će predsjednik Općega suda Europske unije Marc Van Der Woude tijekom narednih tjedana donijeti završnu odluku temeljem zahtjeva o trajnoj obustavi sporne odluke.

 
U medijskim se izvješćima na kraju ističe kako je istodobno sa zahtjevom za privremenom mjerom pokrenuta i tužba za poništenje odluke predsjednika Europskoga parlamenta Davida Sassolija od 27. listopada 2021. godine.

 „Ovi pravni postupci imaju za cilj obustavu i poništenje odluke Predsjedništva Europskoga parlamenta jer se njome krše neka od temeljnih prava zajamčenih Poveljom Europske unije o temeljnim pravima. To nije samo pravo na rad, pravo na osobni integritet, pravo na slobodu i sigurnost, nego i pravo na jednakost i nediskriminaciju, a prije svega pravo na privatnost i poštivanje osobnih podataka“, ističe se u tužbenome zahtjevu koji su uime tužitelja podnijeli nevladina udruga Notre Bon Droit i odvjetničko društvo & De Bandt.

Zasad nemamo precizno tumačenje o tome što je to negativni brzi test, ali pretpostavljamo da se radi o brzome antigenskom testu. Preciznije pojašnjenje poslat ćemo čim dobijemo tumačenje. Nadalje, belgijska nevladina udruga Notre Bon Droit i odvjetničko društvo & De Bandt neslužbeno su najavili kako postoji mogućnost da se brzim testovima služe i zastupnici i zaposlenici koji nisu službeno potpisnici zahtjeva za privremenu mjeru i tužbenoga zahtjeva. Podrobnije podatke o tome javit će čim dobiju naknadna tumačenja i preporuke, a sve u cilju da se Šestorki sa Kolakušićem i Sinčićem pridruže i brojni drugi, ne samo eurozastupnici.

Zasad ne postoji precizno tumačenje o tome što je to negativni brzi test, ali pretpostavlja se da se radi o brzome antigenskom testu. Preciznija pojašnjenja znat ćemo čim dobijemo službeno tumačenje.

Mislav Kolakušić jučer se je obratio javnosti te kazao kako su mjere koje su uvedene i najavljene protuzakonite, protuustavne i imaju samo jedan cilj: prisiliti sve građane na cijepljenje otvorenim kršenjem građanskih prava i bez ikakvog razumnog utemeljenja. Istovremeno, unatoč znanstvenim dokazima da cijepljene osobe šire zarazu, vlada im je omogućila da nesmetano šire zarazu po bolnicama i staračkim domovima i da prenose virus zdravstveno ugroženim pacijentima.

Građani, nemojte im zaboraviti uvođenje tiranije, možemo ih smijeniti s vlasti, a onda, sukladno zakonima i procesuirati sve one koji su zlouporabili moć i ovlasti. Sada, kada se svaki građanin mogao uvjeriti u posljedice vlasti zločinačke organizacije dolazi istinska prilika da ih uklonimo jednom zauvijek.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.