Strašne vijesti sa Svjetskog prvenstva: Košarkaš hitno operiran, zbog teškog udarca na utakmici izvađen mu bubreg! (VIDEO)

Ostao bez bubrega na Svjetskom prvenstvu! U jednoj od osam reprezentacija koje su se plasirale u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u nedjelju se odvijala prava drama. U žaru borbe došlo je do naguravanja i teških udaraca, a teško je nastradao košarkaš jedne od 8 zemalja sudionica Svjetskog prvenstva u košarci.

Strašne vijesti sa Svjetskog prvenstva: Košarkaš hitno operiran, zbog teškog udarca na utakmici izvađen mu bubreg! (VIDEO) FIBA
5. 9. 2023

Na Svjetskom košarkaškom prvenstvu Slovenija je u nedjelju doživjela težak poraz od Njemačke, ali to nije bilo kobno za izabranike izbornika Aleksandra Sekulića. Slovenci su već osigurali plasman u osminu finala, gdje ih čeka Kanada. Među osam najboljih izborila se i izabrana vrsta Srbije, ali proživljava pravu kalvariju uoči obračuna s Litvom. Jedan od srpskih košarkaša morao je hitno na operaciju u Manili, kojom su mu kirurzi izvadili ... bubreg Boriša Simanić, košarkaš Zaragoze, doživio je ozljedu tijekom utakmice protiv Južnog Sudana, ali isprva nije Čini se da je njegovo stanje bilo tako ozbiljno. No nakon dva-tri dana stvari su se jako zakomplicirale te je nesretni 25-godišnjak čak dva puta morao pod nož!

 

Simanić je zbog ozljede završio nastupe na Svjetskom prvenstvu, ali u početku su svi u srpskoj reprezentaciji mislili da će odmor biti dovoljan. Ispostavilo se da to neće biti tako. "Ovo je strašna vijest! I sam sam bubrežni bolesnik i znam da s jednim bubregom možeš savršeno normalno funkcionirati, ali to nije lako. Nevjerojatno je što se može dogoditi u naizgled banalnoj situaciji", rekao je srpski košarkaški izbornik Duško izjavio je srpskim medijima Vujošević i dodao: "Simanićeva sudbina nas je sve jako pogodila. Ali on će nastaviti sa svojim životom i nastaviti se baviti sportom. Želim mu sve najbolje."

Došlo je do teških zapleta

"Zbog komplikacija na oštećenom bubregu koje su nastale u postoperativnom tijeku, Boriša Simanić je u nedjelju ponovno operiran. Zbog promjena u vitalnosti bubrežnog tkiva cijeli bubreg je morao biti operativno odstranjen. Očekujemo i želimo da Postoperativni tok će teći uredno nakon ove operacije”, objasnio je u međuvremenu liječnik reprezentacije Srbije Dragan Radovanović. Simanića sada čeka višemjesečni oporavak, no unatoč svemu trebao bi moći nastaviti sportsku karijeru.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.