Pele moli Neymara da i dalje igra za Selecao! Srceparajuća bilješka: Neymar slomljen i psihički uništen kao nikada prije

Plakao je kao kišna godina, dugo bio u fizičkom grču i paralizirano gledao u prazno. Priznao je da će ga bolovi pratiti još dugo te da ne zna kako će se doista oporaviti. Mislio je i da će mu utakmica na Svjetskom prvenstvu biti posljednja... Je li odustao?

PELE: - "Moj rekord postavljen je prije gotovo 50 godina i nitko mu se nikada nije približio. Ti si to uspio, dječače moj. To dodaje veličinu tvog postignuća".


 

Pele moli Neymara da i dalje igra za Selecao! Srceparajuća bilješka: Neymar slomljen i psihički uništen kao nikada prije Twitter/@Amnaa_0777/fotomontaža
13. 12. 2022

Neymar je rekao da je "mentalno uništen" nakon što je njegov brazilski tim ispao sa Svjetskog prvenstva nakon jedanaesteraca protiv Hrvatske. Brazilski superstar priznao je da ga poraz od Hrvatske boli više nego bilo koji poraz u karijeri. Kapetan brazilske reprezentacije izjednačio je službeni rekord slavnog Pelea na turniru u Kataru. Zvijezda Barcelone i PSG-a zabio je svoj 77. pogodak za Selecao u utakmici u petak, koja je završila 1-1 nakon produžetaka.

Plakao je poput kišne godine

Ipak, nakon utakmice je plakao kao kiša. Neymar nije dobio priliku zabiti odlučujući jedanaesterac kao adut izbornika Titea, jer nakon osam udaraca sve je bilo gotovo. Hrvatska se plasirala u polufinale s Argentinom koja je bila pouzdanija u izvođenju jedanaesteraca. Četvorica Hrvata postigla su strijelce, dok su Brazilci zabili samo dva puta s bijele točke. Viceprvaci Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. eliminirali su momčad koju su svi nogometni stručnjaci spominjali kao prvog favorita za naslov. Brazilska reprezentacija ostala je na pet naslova Svjetskog prvenstva, od kojih je zadnji bio prije 20 godina.

"Psihički sam uništen. Definitivno me poraz najviše povrijedio, ostavio me u fizičkom grču deset minuta nakon završetka utakmice. , paraliziran, nakon čega sam briznuo u plač, nisam mogao suspregnuti suze", napisao je Neymar u poruci na Instagramu. "Nažalost, boljet će još jako dugo", dodao je.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

Je li odigrao zadnju utakmicu za Brazil? 

Neymar je odmah nakon poraza od Brazila rekao da je možda odigrao svoju posljednju utakmicu za Brazil, ali Pele ga je pozvao da "nastavi inspirirati". 82-godišnja legenda je na Instagramu pozvala Neymara da nastavi igrati, dodajući da se postizanje golova ne može usporediti sa čašću predstavljanja Brazila.
 

"Znate jednako dobro kao i ja da ništa ne može biti uzvišenije i radosnije od predstavljanja naše zemlje," osvrnuo se Pele.

"Imam 82 godine i nakon toliko vremena nadam se da sam te na neki način inspirirao da dođeš ovako daleko... Tvoja ostavština je daleko od kraja", obratio se Pele zvijezdi.

"Nastavi nas inspirirati. Nastavit ću dizati ruke u zrak svaki put kad zabiješ, kao što sam činio svake utakmice kad sam te vidio na terenu."

Pele, koji je početkm mjeseca bio hospitaliziran zbog raka debelog crijeva, čestitao je Neymaru na izjednačavanju njegovog rekorda po broju golova. "Naučio sam da što više vrijeme prolazi, to više raste naše nasljeđe", napisao je Pele. "Moj rekord postavljen je prije gotovo 50 godina i nitko mu se nikada nije približio. Ti si to uspio, dječače moj. To dodaje veličinu tvog postignuća", zaključio je.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.