Poznati putopisac i iz Auto kluba ostavio je svu imovinu i preselio se sa suprugom Romanom u kombi i pravac Afrika i tko zna kuda sve ne

Oni zbilja imaju petlju! Zvone Šeruga donio je neobičnu odluku. Napustio je stan, sav luksuz i odlučio živjeti u kombiju zajedno sa suprugom Romanom, bivšom glavnom urednicom čuvene dnevne novine. Djeca su im odrasla i napustili su ih, a život u kolotečini za njih izgubio je svaki smisao. Prva im je postaja nakon Španjolske,  Maroko!

Ovo je posve neobično, jer napustili su konvencionalan život i otisnuli se u nepoznato.

Iznajmili su drugima svoj peterosobni stan, spakirali najnužnije stvari i kombijem krenuli na put. Uglavnom, troškove će podmirivati od najamnine.

Poznati putopisac i iz Auto kluba ostavio je svu imovinu i preselio se sa suprugom Romanom u kombi i pravac Afrika i tko zna kuda sve ne Zvone Šeruga / FB
9. 3. 2023

Poznati slovenski putnik i fotograf Zvone Šeruga i njegova supruga Romana odlučili su se na veliki korak i slijedili svoje želje. Iznajmili su peterosobni stan koji imaju u Ljubljani, spakirali najnužnije i kombijem krenuli na put.
 

“Neću reći da smo Romana i ja odlučili pojednostaviti život kako bismo putovali kombijem – ali negdje u pozadini uvijek je bila ta misao. Nakon dvadeset i dvije godine u peterosobnom stanu u kojem je dvoje djece odrastalo pa otišlo, sve je počelo postajati preveliko. I pretijesno. Puni ormari, pun podrum, puna garaža", napisao je Zvone Šegura na društvenim mrežama

Dodao je kako je dovoljno pogledati oko sebe i razmisliti koliko toga bespotrebnoga imamo. U takvom novom okružju to nas je tjeralo da razmislimo kako najkvalitetnije živjeti, kako si udovoljiti i kako ne robovati klasičnim životnim navikama.

Tako će od sada iznajmljivati stan u Ljubljani dok kombijem putuju po svijetu, a novcem će moći pokriti barem dio troškova. Njihov kombi je luksuz, kaže Šeruga i opisuje ga:

- "Prostor ima desetak kvadrata i zovemo ga kućom. Ima sve: veliku spavaću sobu s bračnim krevetom, kuhinju, blagovaonu, mini tuš i WC,radni stol pa čak i biblioteka sa nekoliko tisuća stranica. Iznad svega ogroman dnevni boravak koji se proteže do horizonta i svaki dan je drugaciji i drugaciji. Vani je, tu smo stavili stol, dvije stolice i plinski roštilj i život uvijek je savršeno. Ništa drugo nam ne treba."
 

“Putovali su u Maroko, gdje su također doživjeli manju nezgodu, kombi nije i nije htio upaliti”, otkrio je Šeruga na početku putovanja, a ujedno i fotografijama pokazao kako je divno mjesto njihova putujuća kuća. odlučio uzeti pauzu.

 Ali i to se riješilo, no ne zadugo

"I tako smo se Romana i ja odvezli prema jugu. Dobro, nećemo sad o tome da sam slučajno previdio rupu - ništa se posebno ne događa, samo rupa na asfaltu! I auto opet zaškripi, pa što?! Ima ih, radila su još samo četiri žmigavca. FUEL CUT-OFF, sigurnosni prekid goriva, rekao je. I ja i Romana smo guglali pola sata. Tražili smo gdje ovaj model i ove godine ima tipku za reset... pa skriven, to je sve što ću spomenuti”, poručio je Šeruga uz sljedeću poruku koju je potkrijepio fotografijama.
 

Njihovo putovanje svakako je počelo vrlo živopisno, ali ljepote koje on i njegova supruga Romanu zabilježe u trenutku fotografije otkrivaju da se sve neugodnosti brzo zaborave.

“Kombiju smo mu već sve oprostili. Doveo nas je na jedno lijepo mjesto. Jutro i kavica u hladovini argana", napisao je Šeruga na posljednjoj objavi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.