"Ovo nije fer prema našim mladima, kako da dođu do stana!" Putopisac Zvone Šeruga suočava se sa stvarnošću:

Ako ti roditelji ne pomognu, do stana će mladi nikada! Ni za 180.000 eura Šerugovi ne mogu naći stan za sina koji studira medicinu i radi na hitnoj pomoći KC-a. Putem društvenih mreža obratio se za pomoć svim dobrim ljudima.

"Ovo nije fer prema našim mladima, kako da dođu do stana!" Putopisac Zvone Šeruga suočava se sa stvarnošću: Instagram/Zvone Šeruga
25. 11. 2023

Putopisax i novinar Zvone Šeruga, koji nam desetljećima sa svojih putovanja donosi priče o ljudima o kojima se u medijima rijetko izvještava, oglasio se na Facebooku o kupnji stana kod nas. Ujedno je pitao svoje pratitelje kako mladi Slovenci, koji ne pripadaju tzv “Anderlićeva elita”?

Bez pomoći roditelja mladima je jako teško

On i supruga Romana žele da njihova djeca Kaja i Grega stanu na svoje noge. Kako kaže, to je u Sloveniji gotovo nemoguće. “Romana je prije nekoliko godina naslijedila nekoliko kvadrata ispod Šmarne gore, mi smo to prodali, a novac će ići za rješavanje stambenih problema Kaje i Grega. Ovime će Kaji biti malo toplije i mekše u Beču, a Greg će se, nadamo se, konačno preseliti u nešto svoje", napisao je.

No za ukupno 180.000 eura Šerugovi ne mogu naći stan u Ljubljani za sina koji studira medicinu i radi na hitnoj pomoći KC-a. "Pa kako da si pomogne ova mularija, bez (umjereno) bogatih roditelja? Prisilnih zaposlenih ili siromaha od tridesetak godina, s plaćom koja pokriva stanarinu i hranu i s cijenama stanova koje idu na mjesec. Pet, šest tisuća eura za kvadratni metar!" legendarni putopisac i pustolov naljuti se na to i pita.

Na mladima svijet ostaje

"Povejte, dobri ljudje: kje v Ljubljani bi lahko za normalno ceno kupil eno ali dvosobno stanovanje, za katerega z Romano ne bova bankrotirala, otrok pa se bo do konca življenja zakreditiral v novodobno suženjstvo. Prodajate kaj, poznate koga oziroma ali imate kak nasvet," se je v zapisu obrnil na svoje sledilce. Saj kot pravi, kljub temu, da se pri nas ves čas gradijo stanovanjski bloki ter vile in penthousi, cenovno dostopnih garsonjer in stanovanj za mlade družine ni.

Šeruga je, pomalo u šali, priložio i fotografiju "idilične kuće" koju su on i Romana ljetos "kupili" u francuskoj dolini Loire, a uz svoju malu šalu rekao je: "Da, to je ono što mi u -zakoni mogu priuštiti,a mularija...ne, nije fer! Prodajemo vlastitu djecu i njihovu budućnost u ropstvo za novac koji ide u naše prepune džepove - nije fer! Ni pametno,o tome će ovisiti naš pad njihovo proljeće", zaključio je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.