Unuka Arsena Dedića izrasla je u pravu ljepoticu, djed bi bio ponosan (FOTO)

Glazbenim stopama krenula je i njegova najdraža Lu koja oduševljava publiku svojim glasom.

Unuka Arsena Dedića izrasla je u pravu ljepoticu, djed bi bio ponosan (FOTO) Instagram/rtl.show
3. 4. 2023

Prošlo je osam godina od smrti popularnog hrvatskog pjevača i tekstopisca Arsena Dedića. Bio je iznimno kreativan umjetnik, od malih nogu svirao je u mnogim ansamblima i orkestrima, a vodio je i vlastiti kvintet flauta. Dedić je snimio oko 40 glazbenih albuma, a za svoj rad dobio je brojne nagrade. Njegovo pjevanje i pjesme obožavali su diljem bivše Jugoslavije, a on se i danas smatra jednim od najznačajnijih glazbenika tog vremena.

Sin Matija je pianist, unuka Lu je pjevačica

U privatnom životu legendarni Arsen bio je poznat po braku s pjevačicom Gabi Novak koja je cijelo vrijeme stajala uz njegov krevet čak i posljednjih dana njegova života na intenzivnoj njezi zagrebačkog KBC-a. Zajedno su dobili sina Matiju koji je vrlo poznati pijanist. Kada su Matija i njegova supruga Martina dobili kćer Emanuelu (skraćeno Lu), djevojčica je odmah postala "djedova mezimica", kako je više puta govorio za medije. Lu više nije tako mala, već je napunila 20 godina. S obzirom na to da joj je glazba u krvi i da je uz nju odrasla, vrlo su joj bliske i glazbene pozornice. Mlada pjevačica nedavno je nastupila u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) u pratnji oca na klaviru, a prije toga već je snimila nekoliko glazbenih hitova.

Spomini na glasbenega velikana 

Obitelj Dedić nedavno je sudjelovala na promociji knjige “Arsen – Sjećanja”, koju je objavila autorica Diana Šetka, objavio je Dnevnik.hr. Dogodilo se to na terasi zagrebačkog hotela Esplanada, za koju kažu da je Arsen bio omiljeno mjesto za ispijanje jutarnje kave, a kojoj je prisustvovala i pjevačica Danijela.
 

Vjerojatno najpopularnija Arsenova pjesma je Ne daj se, Ines, koju rado slušamo i kod nas. Za nju je napisao tekst i glazbu, a interpretirao ju je glumac Rade Šerbedžija. Dedić je u Sloveniji poznat i kao interpret pjesme Pegasto dekle Jure Robežnika, au nastavku možete poslušati kako pjeva njegova unuka Lu Dedić.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.