Jeste li znali? Elizabeta II. znala je sama mijenjati gume i popravljati aute

Bivša kraljica razvila je ljubav prema automobilima kao princeza, kada se s 19 godina dobrovoljno prijavila u ratnu službu tijekom Drugog svjetskog rata. Nećete vjerovati, ali školovala se za automehaničarku.

 
Bila je jedina vladarica na svijetu koja je znala sama promijeniti gumu. Bila je i vojnikinja s brojem 230873, a po zanimanju automehaničarka. 

Jeste li znali? Elizabeta II. znala je sama mijenjati gume i popravljati aute Twitter/The Royal Family
12. 9. 2022

Iako je kraljica Elizabeta II. nikad u životu nije vozila s vozačkom dozvolom, bila je za volanom koliko god je mogla. Ljubav prema automobilima je Elizabeta II. razvila se kao princeza kada se s 19 godina tijekom Drugog svjetskog rata dobrovoljno prijavila u Pomoćnu teritorijalnu službu, gdje se školovala za automehaničara i vozača.

Kraljica Elizabeta II. bila je prva žena u kraljevskoj obitelji koja je služila u oružanim snagama. Cijeli je dan radila u vojnim objektima, a navečer se vraćala u dvorac Windsor, a tijekom dobrovoljnog služenja morala je učiti teoriju mehanike, čitati kartu i upravljati velikim i teškim vozilima, pišu strani mediji Kralj George VI. zahtijevao je da njegova kći nema nikakve privilegije na poslu. Išla je na obuku kao i svaka djevojka u to vrijeme, a kasnije je promaknuta u viši čin mlađeg zapovjednika.
 

Kraljicu su britanski mediji prozvali 'princezom mehaničarkom' te je često bila meta fotografa koji su je snimali i fotografirali kako popravlja i vozi vojne kamione i automobile.

Postoje fotografije na kojima se vidi mlada Elizabeta II. kako kleči pokraj automobila i mijenja gumu. Rečeno je i da je kraljica znala dijagnosticirati i popraviti automobilski motor u svojim dvadesetima.

 
Bila je jedina vladarica na svijetu koja je znala sama promijeniti gumu.

U vojsci nikada nije bila na 'prvoj crti', ali je vozila kamione i vozilo hitne pomoći. Bila je vojnik s brojem 230873, a po zanimanju automehaničarka. Baza u kojoj je služila bila je u Surreyu.Zanimljivo je da je kraljica cijeli život vozila automobile i druga vozila, ali nije imala vozačku dozvolu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.