ŠOK! Punih 5 godina bez finala Eurosonga, Hrvatska od nekdašnjeg pobjednika do apsolutnog luzera

U prvom polufinalu sudjelovalo je 17 predstavnika europskih država, a njih 7 nije se uspjelo kvalificirati. Nažalost, sada već po tradiciji Hrvatska nije u finalu

ŠOK! Punih 5 godina bez finala Eurosonga, Hrvatska od nekdašnjeg pobjednika do apsolutnog luzera Mia Dimšić/FB
11. 5. 2022

Foto: Mia Dimšić/FB

Hrvatsku je u prvom polufinalu Eurovizije predstavljala Mia Dimšić koja se kladila na pjesmu Guilty Pleasure, dok su Austriju predstavljale Lumix i Pia Maria s pjesmom Halo.
 

Poraženi i Slovenci i Austrijanci

Za finale se natjecalo 17 zemalja, ali njih sedam se nažalost nije uspjelo kvalificirati, među njima su između ostalih Danska, Slovenija, Austrija, a i Hrvatska. Težak je to udarac za Hrvatsku koja se nije uspjela kvalificirati od 2017. godine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Austrija, jedna od zemalja s najnižim plasmanom na Euroviziji, također je bila jedna od zemalja koje nisu uspjele.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Prije samog nastupa na kladionicama su favorizirni bili sastavi iz Ukrajine, Grčke, Norveške, Nizozemske, Armenije, Portugala, Albanije, Moldavije, Latvije i Austrije. Najslabije su stajali oni iz Švicarske, Islanda, Litve, Hrvatske, Danske, Slovenije, Hrvatske i Bugarske. Austrija je u prvom polufinalu zauzela deseto mjesto, posljednje mjesto koje je ušlo u finale. Hrvatska je zauzela 14. mjesto od 17 zemalja u klađenju.
 

TO so prvi odzivi: "Miley Cryrus se je pojavila na Evroviziji med nastopom LPS"

Stavnice so se delno zmotile 

Švicarska, Island i Litva iznenadili su plasman u finale. Albanija, Latvija i Austrija nisu postigle dovoljno bodova, unatoč velikim očekivanjima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.