Samuel Adams Utopias - luksuzno pivo po cijeni 199 dolara!

Svake dvije godine proizvođači piva iz Samuel Adamsa vole pustiti u prodaju novi proizvod, a nema lakšega načina kako uzbuditi ljubitelje piva od kreiranja piva Utopias.

Samuel Adams Utopias - luksuzno pivo po cijeni 199 dolara! Službena stranica ''Samuel Adams''/Screenshot
24. 3. 2021

Početna cijena ovoga luksuznog piva je 199 dolara i njegovo puštanje u prodaju je jedan od najiščekivanijih događaja u svijetu piva. Samo će 13 tisuća boca biti distribuirano u SAD-u, no, neće stići u sve zemlje jer je u 12 zemalja ovo pivo zabranjeno zbog visokoga sadržaja alkohola (28 % ABV – 22 % ABW). To su Alabama, Arkansas, Georgia, Idaho, Mississippi, Montana, New Hampshire, North Carolina, South Carolina, Tennessee, Vermont i Washington.

Utopias nije nalik klasičnome pivu, nije karbonizirano i ne pije se brzo, proizvođač preporučuje samo 0,3 decilitra. Okus je opisan kao okus finoga likera, slatko je poput konjaka, a tekstura je glatka, puterasta s malt finišom. Od posebnih sastojaka naveden je javorov sirup, a boja piva je ruby black

''Moja originalna ideja s pivom Utopias bila je pomicanje granica craft piva stvaranjem ekstremnoga piva koje nije slično nijednome dosad viđenom'', izjavio je Jim Koch, osnivač Boston Beer Coa za magazin ''Food and Wine''.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.