Rogoznica ima najbolju marinu u Hrvatskoj, Sukošan najveću u Dalmaciji, a istarska Funtana je srebrna

NAJBOLJE MARINE U HRVATSKOJ: Proglašene su najbolje nautičarske oaze na Jadranu. Zlatno sidro pripalo je Marini Frapa u Rogoznici, Srebrno Marini Funtani u Istri, a brončano sidro "zavezali" su u Marini D-Marin Dalmacija!

Rogoznica ima najbolju marinu u Hrvatskoj, Sukošan najveću u Dalmaciji, a istarska Funtana je srebrna Marina Rogoznica Frapa
21. 3. 2023

Akcija Nautičke patrole traje već šest godina, a priznanja se dodjeljuju neovisno, isključivo na osnovu ocjena nautičara – gostiju hrvatskih marina. U proteklih šest godina priznanja Nautičke patrole zato su postala najznačajnija priznanja u nautici i nautičkom turizmu u Hrvatskoj.

U konkurenciju smo 2022. godine po prvi puta uključili svih 60 marina na hrvatskom Jadranu, anketne upitnike na 5 jezika nautičari su ispunjavali online i to tijekom cijele godine - sve do 31.12.2022. u ponoć, čime smo pokrili ocjene rada marina i u predsezoni i u postsezoni. Kod bodovanja se uzela u obzir i online reputacija marine, te smo posebno vrednovali digitalnu i zelenu transformaciju u marinskom biznisu.

ZLATNO SIDRO – najveće hrvatsko priznanje u nautici i nautičkom turizmu, za 2022. godinu osvojila je MARINA FRAPA ROGOZNICA

Zlatno sidro za 2022. godinu nautički gosti hrvatskih marina dodijelili su svojim glasovima Marini Frapa Rogoznica. Prosjek njihovih ocjena je 4,9. Drugi izvor ocjene marine bila je njena online reputacija, sa 16000 pratitelja na Facebook stranici marine i prosječnom ocjenom 4,6 (gotovo 5 zvjezdica) na Google recenzijama.

Ovo najviše hrvatsko priznanje Marina Frapa Rogoznica osvojila je po drugi put zaredom – prvi put za ljetnu sezonu 2021. godine kada su joj gosti hrvatskih marina dali najviše ocjene tijekom ljetnog obilaska Nautičke patrole marina jedrilicom. Posebna vrijednost ovog Zlatnog sidra u odnosu na pet dosadašnjih je u tome što se glasanje nautičara odnosilo ne samo na sezonu već na cijelu godinu – i na predsezoni, i na ljeto, i na posezonu.

 

SREBRNO SIDRO Nautičke patrole osvojila je MARINA FUNTANA

Marina Funtana je u konkurenciji 60 hrvatskih marina osvojila Srebrno sidro Nautičke patrole za 2022. godinu. Prosjek ocjena nautičara za marinu Funtana je 4,8.

Marina Funtana zajedno sa susjednom marinom Vrsar pripada Komunalnom poduzeću Montraker. Ima 180 vezova u moru i 40 na suhom. Maksimalna dubina na vezovima je 4,3 m, a najmanja je 2,5 m. Usluge: recepcija, klimatizirane sanitarije, caffe bar-bistro, vlastiti parking, praonica rublja, market, čarter plovila, trgovina nautičke opreme, usluge ronioca, video nadzor, WLAN Internet. Servis: dizalica 30 tona, tehnički servis. U mjestu su supermarket, prodavaonice, ambulanta, pošta, servis brodskih motora, kafići, restorani, konobe, picerije …

 

BRONČANO SIDRO osvojila je MARINA DALMACIJA, D-Marin – Sukošan

Najveća marina na hrvatskoj obali u neposrednoj blizini Zadra, D-Marin Dalmacija nudi vrhunske sadržaje te luksuzne gastro i ugostiteljske usluge.

Marina D-Marin Dalmacija u Sukošanu kod Zadra, najveća marina u Hrvatskoj, prema online glasovima nautičara na portalu Nautička patrola, te svojom online reputacijom osvojila je Brončano sidro Nautičke patrole za 2022. godinu. Prosječna ocjena glasova nautičara je 4,7.

Marina je vrlo logično posložena. Od super luksuznog Portus Beach Cluba na poluotoku, preko vlasničkih plovila po veličini, posebno motornih, posebno na jedra, do servisne i čarter zone na drugom kraju marine. Čarter zona je smještena blizu samog morskog ulaza u marinu. Najveća je u Hrvatskoj: sa 16 čarter agencija, flotom od 440 brodova, 480 energetskih ormarića, pet sanitarnih čvorova, 7 trafostanica, sustavom održavanja, 24-satnim dežurstvom …

Sve je savršeno organizirano, a to je prepoznatljivo već kod dočeka mornara na ulazu u marinu. Manevarski bazeni su prostrani i komforni, a takvi su i gatovi. Omogućuju privatnost na svakom brodu, i po krmi i po boku. Gatovi su posve čisti i uredni. Ničega na njima nema osim ormarića sa strujom i vodom. Nikakvih privatnih stvari ispred broda. Ni bicikla. Ovdje je kućno pravilo da je gat javno dobro i jednako pripada svim nautičarima na vezu, tako da nitko nikome ne smeta.

Portus Beach Club & Restoran je najekskluzivnije mjesto D-Marin Dalmacije. Velika plaža s ležaljkama i suncobranima. Ispred plaže je osam „plutajućih otoka” za one koji žele biti sasvim izdvojeni i zaklonjeni od sunca imati komadić svojega mora, punu privatnost, uz koju razhlađeni šampanjac, sladoled, osvježujući napitke i rashlađene ručnike. Na plaži je bar s koktelima, u sjeni jedara-suncobrana. Uz plažu je igralište za odbojku na pijesku i dječje igralište.

Otkako su Britanci preuzeli D-marin, kao najveći lanac marina u Mediteranu njihove su marine i u Hrvatskoj postale vodeće u digitalnoj i zelenoj tranziciji i štednji energije. Od prošle godine sve marine u tom lancu omogućuju digitalnu online rezervacije i plaćanja veza što traje samo dvije minute. Tijekom ove godine u svim svojim marinama D-Marin postavlja D-Smart pametne ormariće, koji potpuno digitaliziraju potrošnju energije daljinskim mjerenjem i kontrolom te digitalno plaćanje. Unaprijeđen je i sustav sigurnosti plovile. U svim D-marin marinama primjenjuje se sustav Sense4boat Krešimira Žica sa senzorima koji upozoravaju na stanje baterije, stanje vode u santini (kaljuži), pojavu dima, temperaturu motornog prostoru i ostalih kritičnih zatvorenih dijelova broda, a ujedno i štite brod od krađe.

 

Priznanje MOJA NAJDRAŽA MARINA osvojila je OLIVE ISLAND MARINA

 

Priznanje za najljubaznije osoblje ZLATNI OSMIJEH JADRANA nautičari su dodijelili ACI MARINI SLANO

 

Priznanje ZLATNI VEZ GASTRONOMIJE osvojila je MARTINIS MARCHI MARINA

 

ZLATNO SIDRO ZA SUHI VEZ osvojila je MITAN MARINA

 

ZLATNO SIDRO ZA NAJBOLJU MARINU SA CHARTEROM osvojila je MARINA KORNATI, Biograd na Moru

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.